1. Võitja: “Lõvikuningas” ("The Lion King"): 1.5 miljardit dollarit

"Lõvikuningas" on Disney selle suve kõige suurem mängufilm või siis pigem kõige kallim animafilm olenevalt sellest, kummaks seda pidada. Tegu on seni kõige edukama filmiga, mis on valminud Disney klassikaliste animatsioonide põhjal.

2. Kaotaja: “Shaft”: 21 miljonit dollarit

"Shaft" tõestab asjaolu, et isegi kõige tulutoovama näitlejaga filmid võivad vahel valusalt põruda. Jaanuaris toodi välja arvestus, et Samuel L. Jacksoni 120 filmi on toonud vapustavad 13,3 miljardit dollarit tulu. "Shaft" seda numbrit kahjuks ei tõsta. Suurt osa mängis muidugi ka see, et film linastus vaid mõnes kinos, sest enamjaolt sai seda maailm näha Netflixi vahendusel.

3. Võitja: “Rocketman”: 187 miljonit dollarit

“Rocketmani” on ülekohtuselt võrreldud möödunud aasta filmiga “Bohemian Rhapsody”. Neil oli küll sarnane teema, sama eelarve ja režissöör (Dexter Fletcher), kuid samal ajal kui “Bohemian Rhapsody” hinnati mittesoovitatavaks alla 13-aastastele (Eestis MS alla 12), siis “Rocketman” on keelatud alla 17-aastastele (Eestis alla 16). See ütleb filmide erinevuse kohta kõik ära.

4. "Kaotaja: “X-mehed: Tume Fööniks” ("X-Men: Dark Phoenix"): 252 miljonit dollarit

Juba 2016. aasta “X-mehed: Apokalüpsis” oleks pidanud andma selge signaali, et seeriaga endisel kujul jätkamine enam edu ei too. 200 miljoni suuruse eelarvega, mis erinevate allikate kinnitusel tõusis 350 miljoni juurde, "X-Meeste" saaga viimane film tekitas Foxi uuele omanikule Disneyle korraliku kahjumi ja pani ka häbiväärse punkti väga tugevalt alustanud seeriale.

5. Võitja: “Aladin" ("Aladdin"): 1 miljard dollarit

Olenemata kehvadest arvustustest osutus “Aladin” üliedukaks filmiks. Rotten Tomatoesi kriitikud andsid filmile keskmiseks hindeks 57%, vaatajad aga 94%. “Aladin” kujunes ka Will Smithi kõige edukamaks filmiks läbi aegade, seljatades isegi “Iseseisvuspäeva” ("Independence Day", 1996).

6. Kaotaja: “Lapsemäng” ("Child’s Play"): 29 miljonit dollarit

Loodeti, et “Lapsemäng” tõmbab selle klassikalise seeria menu jälle käima. Kuigi film suutis tagasi teenida oma väikese eelarve, siis oli seda ikkagi väga vähe, eriti võrreldes teise kummitusnuku (Annabelle) filmiga.

7. Võitja: “Annabelle tuleb koju” ("Annabelle Comes Home"): 222 miljonit dollarit

"Kurja kutsumise" (“The Conjuring”) filmiga alguse saanud "Kurja kutsumise universum" maksab ikka veel kõrget dividendi oma viimase väljalaskega. "Annabelle'i" seeria kolmas film “Annabelle tuleb koju” oli oodatust parem, kuigi produtseerimine läks maksma vaid 30 miljonit dollarit. Nüüd aga jätab Warner Bros. nutikalt fännid rohkem kui aastaks ootama järgmist filmi “The Conjuring 3”.

8. Kaotaja: “Godzilla: Koletiste kuningas” ("Godzilla: King of the Monsters"): 385 miljonit dollarit

Inimesed armastavad koletisfilme kõige enam siis, kui lugu räägib headest inimestest ja hirmsatest koletistest nagu oli see filmides “Jurassic Park” ja isegi viimase aasta üllatuses “Meg”. “Godzilla: Koletiste kuningas” oli üks suur segane pudru, mida päästis ainult fantastiline koletisemärul. Filmil läks palju kehvemini kui varasematel osadel, milleks olid Warneri MonsterVerse'i 2014. aasta “Godzilla” ja 2017. aasta “Kong: Pealuu saar”. Järjena teeb uue katse “Godzilla vs. Kong” juba järgmisel aastal.

9. Võitja: “John Wick 3: Parabellum”: 321 miljonit dollarit

Kolmas järjefilm on harva kogu filmiseeria populaarseim ja parim. “John Wick 3: Parabellum” suutis seda aga teha. Kolmandal filmil läks isegi paremini kui kahel esimesel kokku. Üllataval kombel on see tulistamisfilm suutnud ka filmides kujutatava vägivalla vaidlustest kõrvale jääda. Ilmselt on vedanud, et selle väljalaske aega ei saa seostada ühegi suure massitulistamisega nagu juhtus kahjuks filmiga “The Hunt”, mille näitamine keelati ära.

10. Ei võitja ega kaotaja: “Jaanipäev” ("Midsommar"): 34 miljonit dollarit

Ari Asteri viimane õudusfilm sai häid arvustusi ja teenis ka hõlpsasti kasumi oma 9 miljoni dollarise eelarvega. Õudusfilmi kohta oleks võinud sellel aga palju paremini minna, Asteri varasem film “Pärilik” ("Hereditary") teenis poole rohkem tulu.

11. Võitja: “Ämblikmees: Kodust kaugel” ("Spider-Man: Far From Home"): 1,1 miljardit dollarit

Uus Ämblikmehe film saavutas oma eesmärgi. “Kodust kaugel” lõi jõuliselt üle 2017. aastal linastunud Hollandi, Sony ja Marveli ühise koostöö viljana sündinud debüüdi “Kojutulek” ja astus sellega viimaks miljardilise tuluga filmide sekka.

Kahjuks ei suutnud Sony ja Marvel Ämblikmehe tuleviku osas kokku leppida ning hetkel ei kuulu võrgupunuja enam Marveli Kinouniversumisse.

12. Ei võitja ega kaotaja: “Booksmart”: 22 miljonit dollarit

Olivia Wilde’i debüütteos sai küll kriitikutelt hämmastavalt hea tulemuse (Rotten Tomatoesi hindeks on lausa 97%), kuid tegelikkuses läks filmil oodatust kehvemini. Selles süüdistatakse nii kehva turundust kui ka väljalaske strateegiat. Kõigest 6 miljoni dollarise eelarvega suudeti siiski sellest hoolimata teenida kasumit.

13. Võitja: “Lelulugu 4” ("Toy Story 4"): 1 miljard dollarit

“Lelulugu 4” on kindel võitja. Neljanda järjefilmi tulemus on olnud sama hea kui eelnevatelgi. Peresõbraliku animafilmina on “Lelulugu” seeria üks populaarsemaid.

14. Kaotaja: “Mehed mustas: Globaalne oht” ("Men in Black: International)": 253 miljonit dollarit

“Globaalne oht” on kindasti selle suve kõige kehvema tulemusega ulmekomöödia. Ka arvustused olid väga kesised. Filmi “Thor: Ragnaroki” näitlejapaari Chris Hemsworthi ja Tessa Thompsoni kaasamine oli kahjuks suur ebaõnnestumine, sest filmi stsenaarium oli kohutav ning hiljem avalikkuse ette jõudnud kaadritagused probleemid tõestasid, et Sony produtsentidel polnud aimugi, kuidas "Mehed mustas" seeria tagasi tuua.

15. Kaotaja: “Surnud ei sure” ("The Dead Don’t Die"): 14 miljonit dollarit

Täiesti märkamatuks jäänud filmina sobib “Surnud ei sure” hästi kokku “Shaftiga”. Zombifilm näitlejatega Adam Driver, Bill Murray, Selena Gomez, Tilda Swinton, Steve Buscemi, Iggy Pop, Danny Glover, Tom Waits, Chole Sevigny, RZA ja Rosie Perez. Kuidas sai sellel nii halvasti minna? Arvustustes nimetati filmi elutuks tujurikkujaks, vaatajate hinnang oli veelgi hullem. Ebaedu taga oli ka olematu turundus.

16. Võitja: “Kiired ja vihased: Hobbs ja Shaw” ("Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw"): 588 miljonit dollarit

Film sai järjekordselt hea tulemuse oma 200 miljoni dollarise eelarvega. Ilmselt oleks veel paremini läinud, kui ühes peaosas oleks olnud ka Vin Diesel.