Pigem "Pohmaka" ("The Hangover") triloogia lavastamise poolest tuntud režissööril Todd Phillipsil on käsil väga raske ülesanne: teha valmis esimene mängufilm Batmani suurimast vaenlasest Jokkerist, keda kehastab karjääri jooksul kolmele Oscarile kandideerinud Joaquin Phoenix, kes kaotas rolli jaoks pea 24 kilo ning nõustus filmis osalema ainult sellepärast, et Arthur Fleck ehk Jokker pole must-valge koomiksipahalane, vaid lihast ja luust ning mitmete hallide varjunditega piinatud karakter.

Phillips on "Jokkerit" võrrelnud 70ndate karakteriuurimustega "Taxi Driver", "One Flew Over the Cuckoo’s Nest", "Serpico" ja Martin Scorsese 1982. aasta filmiga "The King of Comedy", mille peaosas olnud Robert De Niro astub üles ka "Jokkeris".

"Jokker" pole samas stiilis superkangelasefilm nagu on olnud seda DC ja Warner Brosi "Aquaman", "Wonder Woman" ja paljud teised. See on pigem sellest maailmast täiesti eraldunud sünge, jõhker ja realistlik karakteridraama, mille peaosas juhtub olema Batmani nihilistlik vastane Jokker.

Oktoobris linastuv Todd Phillipsi "Jokker" ("Joker") on samuti DC koomiksitel põhinev film, aga see ei kuulu samasse DCEU (DC Extended Universe) universumisse, mis hetkel koosneb seitsmest filmist ("Terasmees", "Batman v Superman: Õigluse koidik", "Suitsiidisalk", "Wonder Woman", "Õigluse liiga", "Aquaman", "Shazam!" ja veel linastumis - või valmimisjärjekorras olevad "Birds of Prey", "Wonder Woman 1984", "The Flash" ja uus Batmani film Robert Pattinsoniga).

"Jokker" ongi mõeldud esimese filmina paljudest, mis on küll Warner Bros. ja DC toodetud, aga ei puutu kokku teiste DCEU filmidega, mis tähendab, et seda saab vaadata ka täiesti eraldiseisvana, ilma et oleks vaja näha kõiki varasemaid filme ja mõista, kuidas kõik ühte suurte universumisse sobitub. Warner Bros. andis oma DC filmidele pärast "Õigluse liiga" ränka produktsiooni täiesti uue käigu, mis tähendab, et nad lubavad vahelduseks erinevatel režissööridel teha täiesti eraldiseisvaid ja seeläbi omanäoliseid filme, mida ei pea vaatlema kui väikse osana suuremast DCEU filmiseeriast.

Lisaks Joaquin Phoenixile lööb filmis teiste hulgas kaasa ka "Deadpooli" teises osas meeldejääva rolli teinud Zazie Beetz. Noort Bruce Wayne'i ehk tulevast Batmani kehastab Dante Pereira-Olson ja tema isa Tomas Wayne'i rolli astub Brett Cullen, kellel oli väike roll ka Nolani Batmani filmis "Pimeduse rüüti taastulek" ("The Dark Knight Rises").

"Jokker" räägib loo Jokkerist ehk teise nimega Arthur Fleckist, kellest saab pärast koomikuna läbi kukkumist ja ühiskonna poolt välja heitmist Gothami hullunud anarhist, kuritegelik geenius ja nihilistlik jõud.

Phoenix on seitsmes näitleja, kes on Jokkerit kehastanud (või hääle andnud). Teiste hulka kuuluvad Jared Leto ("Suitsiidisalk"), Mark Hamill ("Batman: Mask of the Phantasm", "Batman Beyond: Return of the Joker", "Batman: The Killing Joke", "Batman: The Animated Series", "Arkhami" mänguseeria), Heath Ledger ("The Dark Knight"), Zach Galifianakis ("Lego Batman Film"), Jack Nicholson ("Batman") ja Cesar Romero (1960ndate seriaal "Batman").

Filmis teevad kaasa veel Robert De Niro, Bill Camp, Frances Conroy, Brett Cullen, Glenn Fleshler, Douglas Hodge, Marc Maron ja Shea Whigham.