1. Esimene osa "Johnny English“ valmis 2003. aastal. Selle tegemisele kulus 40 miljonit dollarit, aga sisse tõi film võimsad 160 ja pool miljonit, mistõttu nägid ilmavalgust ka teine ja kolmas osa. "Johnny English: uuestisünd“ valmis 2011. ja kõne alla olev film 2018. aastal. Viimase osa puhul saadi hakkama 15 miljonit väiksema kuluga, muidu oleks nii filmide eelarved kui kassatulud pea identsed.

2. Tegu on eestlastele eelkõige Mr. Beanina tuntud näitleja esimese filmitriloogiaga. Eelmisel aastal rääkis Atkinson, et Mr. Beani me enam suure tõenäosusega ekraanidel ei näe, sest iga rolli juures saabub hetk, kus näitleja on selle ammendanud. Kuulu järgi jääb ka Johnny Englishi kolmas seiklus selle tegelaskuju jaoks viimaseks. Selle kohta annab aimu ka tõsiasi, et seekord me filmi lõputiitrite järel lisastseeni ei näe.

"Johnny English asub vastulöögile“ (2018)

3. "James Bondi väikevend“ – nii tutvustati seda koomilist tegelaskuju mitmetes riikides ja Agent 007-ga on Atkinson tõesti ka koos töötanud. Rowan Atkinson mängis 1983. aasta Bondi-filmis "Ära iial ütle iial" peategelase kontaktisikut. See oli Sean Connery viimane roll maailmakuulsa salaagendina, Atkinsonile oli see aga esimene roll täispikas mängufilmis.

4. James Bondile on selles salaagente parodiseerivas komöödias muidugi palju viiteid. Näiteks nii esimeses kui kolmandas osas näeme ka Bondi-filmides tuntust kogunud käänulisi Lõuna-Prantsusmaa teid. Veelgi enam, kolmandas osas Vene salaagenti mängiv Olga Kurilenko oli 2008. a Bondi-filmis "007: Veidi lohutust" keskne Bondi-tüdruk. Ka paljud väiksemad tegelased filmis on olnud tihedalt seotud James Bondi brändiga, mõnele neist on isegi seda maailmakuulsat rolli pakutud.

"Johnny English asub vastulöögile“ (2018)

5. Rowan Atkinson on tuntud autohuviline. Esimeses osas püüdis pilke tema isiklik Aston Martin DB7 Vantage. Enne filmi "Johnny English: taassünd“ käis Atkinson isiklikult BMW esindajate juures ja palus filmi jaoks spetsiaalset võimsama mootoriga V16 Rolls Royce Phantom kupeed. Ka selles osas näeme tema enda sõidumasinat. Atkinson tunnistas intervjuus, et ostis Aston Martin V8 Vantage´i 6 kuud enne filmimise algust just selle eesmärgiga.

Pöörast seikluskomöödiat "Johnny English asub vastulöögile“ (2018) näed sel laupäeval, 31. augustil 20.00 filmikanalil TV1000 Premium, mida näeb teleteenusepakkuja TVPlay Home (endine Viasat) vahendusel või suuremate kaablioperaatorite TVPlay filmikanalite teemapakettides.