1. "Sõprade" ehk "Friends" esialgne pealkiri oli "Friends Like Us"

Valikute hulgas olid veel "Insomnia Cafe", "Six of One" ja "Across the Hall".

2. Jennifer Aniston oleks peaaegu Racheli rollist ilma jäänud

Jennifer Aniston oli tegelikult enne "Sõpru" ühe teise seriaali peaosas. Selleks oli CBS-i "Muddling Through", mis õnneks või kahjuks kunagi telesse ei jõudnud, kuigi filmitud oli juba päris mitu episoodi. Kui CBS oleks otsustanud seriaaliga jätkata, siis oleks pidanud vahepeal "Sõprades" mängima asunud Aniston loobuma rollist ning sinna oleks otsitud uus näitleja või oleks Racheli karakter üldse seriaalist välja kirjutatud.

Raamatus "Generation Friends" kirjutab Saul Austerlitz, et "Muddling Through" jaoks oli juba mitu episoodi filmitud, aga ühel hetkel otsustati, et seriaal endisest vangist, kes hakkab motelli üleval pidama, ei suuda siiski piisavalt palju vaatajaid koguda, mistõttu ei pidanud Aniston seetõttu "Sõpradest" loobuma.

2. Monica rollis sooviti esialgu näha Janeane Garofalolet

Monica rolli, mille tegi kuulsaks Courtney Cox, pakuti esmalt hoopis 90ndate telestaarile Janeane Garofalole, kes oleks Rossi õde kehastanud hoopis teistmoodi. Monica oleks peaaegu olnud karm, küüniline ja sarkastiline, aga Coxi abil muutus ka naljakaks puhtusefriigiks.

3. "Sõprade" karakterid oleksid peaaegu olnud hoopis teistugused

Seriaali produtsendid teadsid kogu aeg, et Ross ja Monica on õde ja vend ja ka seda, et neid kehastavad valged näitlejad, aga ühel hetkel soovisid produtsendid näha teistes osades hoopis teist tüüpi näitlejaid ja karaktereid.

Joey, Racheli ja Phoebe rollide jaoks pandi kokku nimekirjad, kus olid mitmed mustanahalised ja ka Aasia päritolu näitlejad, aga lõpuks said rollid endale siiski kõik valged näitlejad, sest kardeti, et niivõrd kirev seltskond ei lähe meelelahutuslikku ajaviidet otsivale publikule peale.

4. Kuue sõbra asemel oleks peaaegu olnud hoopis seitse

Praegu on seda raske ette kujutada, aga Joey, Rachel, Ross, Chandler, Monica ja Phoebe oleks peaaegu saanud ka seitsmenda sõbra, kes oleks olnud teistest oluliselt vanem.

Seriaali tootja NBC muretses, et kui kõik peategelased on 20ndates noored, siis tekitab see olukorra, et suur osa vanemast publikust ei asu seriaali vaatama. Seriaali loojad olid selle idee vastu, aga neil polnud midagi NBC vastu öelda, mistõttu asuti vanemat sõpra looma ja talle ka sobilikku näitlejat leidma.

Karakterile anti nimi, milleks oli "Pat the Cop" ning tema jaoks leiti ka näitleja, aga kuna lõpptulemus oli loojate jaoks niivõrd halb, siis palusid nad telekanalil ideest loobuda. Nad pakkusid välja idee, mis oli väga lihtne: ühe vanema sõbra asemel oleks põhitegelaste vanematel seriaali suuremad rollid. NBC oli ideega rahul ja nii jäigi "Pat the Cop" ainult paberile.

5. Joey pidi esialgu hoopis Monicaga kokku jääma

Seriaali loojad Crane and Kauffman esialgse nägemuse kohaselt olid just Joey ja Monica need, kes omavahel kokku saavad ja pere loojad. Seriaalis juhtus see tegelikult Monica ja Chandleri vahel.

Joey oli esialgu palju intelligentsem ja ülbem naistemees, kelle siis Monica ühel hetkel taltsutas. Selgus, et see idee oli igav ning Joey karakter kirjutati ümber. Ta jäi naistemeheks, aga talle anti hea süda ning suhe Monicaga kirjutati ka välja, kuigi selle üle tehti hiljem seriaali jooksul nalja episoodis, kus Joey üritab Monicat pärast esmakohtumist ära võrgutada.

Allikas: EW