Esimene “Säde kinos” toimub juba reedel, 13. septembril ning õhtut tähistavaks sobivaks linateoseks on kõigi aegade edukaima Inglise draamasarja põhjal valminud film “Downton Abbey”, mis toob suurele ekraanile sarja võimsa finaali.

Enne filmi algust arutlevad linsatuva filmi ja trükivärksest ajakirjast lähtuvatel teemadel vestlusringis Merle Palmiste, Gerly Tinn ja Kristi Pärn-Valdoja. Glamuursele õhtule kohaselt pakutakse ka kihisevaid jooke ning kõikidele külalistele on ette nähtud üllatused.

“Kuigi üritustele on ajakirja Säde poolt ka kutseid ning pääsetele korraldatakse ka võistlusi, siis tegelikult saavad kõik stiilsed ja sära armastavad naised, aga ka miks mitte mehed, “Säde kinos” seanssidele ka ise piletieid soetada,” selgitas Forum Cinemas turundusjuht Katre Kärner.

„Eriti stiilse elamuse jaoks oleme tegelikult teinud võimalikuks ürituse samaaegse toimumise ka A. Le Coq Sviidis. See tähendab, et samal ajal toimub üritus nii tavasaalis kui ka eksklusiivses A Le Coq Sviidis,“ lisas Kärner lisades, et see on näiteks suurepärane võimalus koos sõbrannadega korraldada tore ühine kinoõhtu.

"Downton Abbey" film on seriaalile sarnaselt tulvil suurejoonelist ja luksuslikku elustiili, peent inglise huumorit, kirgi ja romantikat, südamevalu ja meeleheidet ning skandaale kesk kõrgseltskonna karme reegleid. Paljukiidetud ja arvukalt auhindu võitnud sarja võimas finaal kinoekraanil jutustab, mis saab Crawley’de aadliperekonna ja neid teenindava majapersonali värvikast elust pärast 6. telehooaja lõppu ning kuidas terve värvikirev seltskond valmistub elu suursündmuseks – ees on ootamas kuninglik visiit.