Õuduspõnevik “See” põhineb ülimenukal samanimelisel Stephen Kingi romaanil, mis on juba aastakümneid lugejais õudu tekitanud.

Seitse noort Maine’s Derrys elavat heidikut kutsuvad end Luuserite klubiks. Igaüks neist on kohalike kiusajate sihtmärgiks saanud omal põhjusel… ja nad kõik on näinud oma suurimaid hirme ellu ärkamas kujumoondajana, kelle nimeks on See. Derry on olnud selle olendi jahimaaks linna rajamisest peale. Ta ilmub iga 27 aasta tagant maa-alusest kanalisatsioonist päevavalgele, et toituda linna laste hirmudest. Luuserite klubi koondab jõud, et ületada omaendi hirmud ja peatada tapatalgud, mis algasid vihmasel päeval, kui väike poiss paberlaevukest otsides kanalisatsiooniauku… ja otse kloun Pennywise’i käte vahele kukub.

Peale Annie Graham ema surma hakkavad naise vaikses kodumajas toimuma üleloomulikud asjad, mis seavad ohtu ta lähedased. Iga päevaga tulevad ilmsiks aina uued kõhedusttekitavad peresaladused. Annie mõistab, et sünge vari saadab nende suguvõsa juba ammustest aegadest. Naine püüab teha kõik, et murda needus ja päästa oma pere.

Termin "Patupuhastus" tähendab aega, mil kõik kuriteod on kord aastas 12 tunni jooksul riiklikult legaliseeritud. Politseid kutsuda pole mõtet, haiglate uksed on lukus. Ühe öö jooksul reguleerib kodanikkond end ise ning karistus neid seejuures ei takista. Mõni ihkab kättemaksu, mõni tapab lõbu pärast, kuid on ka neid, kes üritavad lihtsalt ellu jääda.

Ülipopulaarse "Patupuhastuse" ("The Purge") horrori-maiguliste märulipõnevike neljas peatükk "Esimene Patupuhastus" viib meid loo algusaegadesse, et vaadata, kuidas äärmuslikust sotsiaal-eksperimendist kujunes kurikuulus üleriigiline traditsioon.

Nicole Kidman kehastab Grace'i, üdini usklikku kahe lapse ema, kes on kolinud koos perega üksildasse häärberisse, kus nad ootavad pereisa sõjast koju, kuigi too on kadunuks kuulutatud. Mõlemad lapsed Anne (Alakina Mann) ja Nicholas (James Bentley) kannatavad haiguse all, mille tõttu nad ei talu päikesevalgust, ja Grace on andnud karmi käsu, et majas tohib avada vaid ühe ukse korraga. Kui Anne väidab, et ta näeb kummitusi, kahtlustab Grace esmalt uusi teenijaid, kuid hirmuäratavad sündmused annavad mõista, et majas toimub midagi üleloomulikku.

Eriagent Strahm on surnud ning Jigsaw’ mantlipärija on uurija Hoffman. Ent kui FBI jõuab talle kannule, on mees sunnitud mängu alustama ning oma eelkäija suurt mänguplaani mõistma.

Noored töötavad kooli kunstilõputöö kallal, mille teemaks on mannekeeni tükeldamine ja tükkide kaunistamine. Tulemuseks on peen ja kaunis keha, keda hakatakse kutsuma Kettsaeks. Pärast üht piud, kus kõik paljastavad oma saladusi, põletavad noored mannekeeni. Ent nende tumedada saladused hakkavad neid kummitama, kui mannekeen tõuseb tuhast ja hakkab oma loojaid hävitama.

Kui paleontoloog Kate Lloyd kuuleb, et Antarktika uurimisjaamas on avastatud tulnukate laev, paneb ta kokku uurimisrühma, et saada teada, mis saladusi see kätkeb. Kuigi Kate’i hinnangul on kosmoselaevas viibiv tulnukas olnud juba sajandeid surnud, on see tegelikult olnud lihtsalt jääs uinunud. Ideaalsetes säilimistingimustes on ta oodanud päeva, mil ta vabastatakse oma külmast kongist. Lõpuks ometi on see aeg käes.

Vanemate surm mõjutas tugevalt kahe orvuks jäänud lapse saatust. Aja möödudes on 20-aastane õde endiselt veendunud ning tahab ka vennale tõestada, et lähedaste inimeste hukkumise ja kõigi sellest tingitud hädade põhjustajaks oli peeglist tulnud kummitus…

Kui Rebecca kodust lahkus, arvas ta, et jättis oma lapsepõlvehirmud minevikku. Lapsena polnud ta kunagi kindel, mis oli päris ja mis mitte, kui tuled ära kustutati… Nüüd seisab ta noorem vend Martin silmitsi samasuguste seletamatute ja kohutavate sündmustega, mis kunagi ta enda terve mõistuse proovile panid ja tema turvalisuse ohtu seadsid. Hirmuäratav olevus, kes on salapärasel kombel seotud nende ema Sophiega, on taas ellu ärganud. Aga kui Rebecca seekord tõele lähemale jõuab, saab täiesti selgeks, et kui tuled on kustunud, siis on kõigi nende elud ohus.

See film põhineb maailmakuulsate paranormaalse juhtumite uurijate Ed ja Lorraine Warreni poolt dokumenteeritud tõestisündinud lool. Nad kutsuti appi perekonnale, keda terroriseeris nende eraldatud farmis pesitsev sünge jõud. Seistes silmitsi vägeva deemonliku olendiga, avastavad Warrenid end peatselt keset oma elu jubedaimat juhtumit.

Üleloomulik põnevik „Kurja kutsumine 2“, mis on järg rekordeid purustanud filmile „Kurja kutsumine“ ja mille lavastajatoolis on taas James Wan („Kiired ja vihased 7“), toob ekraanile veel ühe tuntud paranormaalsete nähtuste uurijate Ed ja Lorraine Warreni juhtumi. Oscarile kandideerinud Vera Farmiga („Õhus“, teleseriaal „Batesi motell“) ja Patrick Wilson („Astraali“ filmid) kordavad oma rolle ning astuvad üles Lorraine ja Ed Warrenina, kes sõidavad ühe oma kõige kohutavama paranormaalse juhtumi uurimisel Põhja-Londonisse, et aidata üksikema, kes kasvatab kurjadest vaimudest vaevatud majas nelja last.

Nukumeister ja tema naine pakuvad mõned aastad pärast oma pisitütre traagilist surma peavarju nunnale ja lastele, kelle lastekodu suleti. Peagi saavad neist nukumeistri loodud Annabelle’i sihtmärgid.

2014. aastal ligi 257 miljonit dollarit kokku ehmatanud menufilmi “Annabelle” jätku režissöör on David F. Sandberg (“Tuled surnuks”). Ka järjeloo produtsendid on Peter Safran ja James Wan, kes tegid edukalt koostööd filmisarjaga ”Kurja kutsumine”.

Kolme vampiiri: Viago, Deaconi ja Vladislavi igapäevased püüdlused muutuvas maailmas hakkama saada. Maailmas, kus peab maksma üüri, ööklubides kontrollitakse nägusid, päiksevalgus tapab ja muresid jagub.