“MoeKunstiKino filmide peategelasteks on end moeajalukku jäädvustanud persoonid: moeloojad, fotograafid või muul viisil moevaldkonna mõjutajad,” tutvustab festivali looja Helen Saluveer. “Nimed nagu Jean Paul Gaultier, Coco Chanel, Halston, Bill Cunningham ja Peter Lindbergh peaksid olema tuttavad igale moehuvilisele, noored on aga kahtlemata kursis maailma populaarseima moemõjutaja Chiara Ferragni uskumatu tähelennuga.”

MoeKunstiKino programmi kuulub 9 dokumentaalfilmi, teiste hulgas näiteks “Halston”, “Bill Cunninghami ajastu”, “Coco Chaneli lahingud”, “Chiara Ferragni – avaldamata postitus”, “Jean Paul Gaultier tööpostil” ning “Peter Lindbergh – naiste lood”. Filmidele teevad sissejuhatuse kohalikud moeeksperdid Piret Ilves, Anu Merila, Liisi Eesmaa jt.

MoeKunstiKino üheks eesmärgiks on lisaks rahvusvahelise moemaailma tutvustamisele ka kodumaise moeloomingu esile tõstmine, seetõttu saab selgi aastal enne dokumentaalfilmide linastusi vaadata videograaf Getter Kuusmaa loodud mini-moefilme Eesti disaineritest ja brändidest.

MoeKunstiKino filmiseansid toimuvad 3.-9. oktoobrini Tallinnas kinos Sõprus, mitmed seansid ka Tartu Elektriteatris. Lisainfo filmide ja programmi kohta on veebilehel www.moekunstikino.ee. Filmid linastuvad ingliskeelsena või ingliskeelsete subtiitritega.

MoeKunstiKino piletid on müügil kino Sõprus kassas ja veebilehel https://fienta.com/, Tartu seansside piletid Tartu Elektriteatri kassas ja veebilehel https://elektriteater.ee/.

Koostöös Rahva Raamatuga on filmide juurde valitud ka teemakohased raamatud, millega saab tutvuda festivaliperioodil Viru Keskuse Rahva Raamatu kaupluses.

MoeKunstiKino esitleja on Viru Keskus, toetajad ja koostööpartnerid on Mionetto, Prantsuse Instituut, Anne & Stiil, Rahva Raamat, DHL Estonia, GET, AD Angels, ETV2, Eesti Kunstiakadeemia, Tallinna Kultuuriamet, kino Sõprus ja Elektriteater.