Huvilised on kokku pannud Liam Neesoni “tapakaardi”, mida saab vaadata siit. Kaardilt näeb filmi nime, “tapatöö” umbkaudset aega ja asukohta ning ka ohvrite teise ilma saatmise viisi. Ja neid viise on palju: alates traditsioonilisest automaadivalangust ja mõõgatööst kuni ukselingiga torkimise ning välgunoole kasutamiseni. Ainus probleem on, et kaart on koostatud juba aastal 2014 ning tänaseks on 67-aastane vanameister tublisti “skoori” kasvatanud.

2014. aastaks oli iiri päritolu näitleja 16 filmis “kustutanud” ühtekokku 115 eluküünalt ning teinud seda läbi sajandite, erinevates maailmajagudes ja isegi teistel planeetidel. Tollase seisuga oli Neesoni kõige letaalsem film “Röövitud 1”, kus tema käe läbi lahkus siitilmast 31 pahalast. Järgnevad “Röövitud 2” ja “Star Wars: Osa 1 – Nähtamatu oht” skooriga 20, ent viimase linateose puhul tuleb arvestada seda, et ohvrid polnud mitte Albaania pätid, vaid lahingrobotid.

Teistes filmides on ohvrite skoor juba ühekohaline number, näiteks “New Yorgi jõukudes” ja “Varjumehes” “tapab” Neeson kummaski 8 inimest, kuid viimases neist on kõige rohkem “surmajuhtumeid” seotud helikopteritega. Geograafiast rääkides on kõige suurem tõenäosus Liam Neesoni “ohvriks langeda” Euroopas – näiteks Pariisis on seda juhtunud kaks korda suurema inimeste hulgaga kui terves Põhja-Ameerikas kokku.

Tulles tagasi “Külma tagaajamise” juurde – see 2019. aastast pärit Hollywoodi toode põhineb viis aastat varem vändatud filmil “Kadumise järjekorras”, mille on üheskoos teinud Taani, Norra ja Rootsi filmimeistrid. Sahajuhti ei mängi seal keegi muu kui Hollywoodiski läbi löönud Rootsi filmitäht Stellan Skarsgård (“Tšernobõl”, “Mamma Mia”, “Kariibi mere piraadid”, “Thor” jt).

Maaliline suusakuurort Kaljumägedes on selles linateoses asendunud väljamõeldud Norra linnaga nimega Tylos, aga on olemas poja surm, narkodiilerid ning hulgi veritasu. Isegi peategelase nimega on tehtud vaid kosmeetilised muutused – Skarsgårdi kehastatud Nils Dickmanist on saanud Hollywoodis Nelson “Nels” Coxman.