"Nii mõnedki klassid käiksid ilmselt isegi tihedamalt ühiselt kinos, aga oleme saanud tagasisidet, et võimalusel võiks tavafilmide kõrval olla rohkem harivat sisu ja seepärast on meil eriti hea meel, et saime nüüd valikusse ka "Apollo 11"“, rõõmustas Forum Cinemas turundusjuht Katre Kärner.

"Klassiga kinno" programmi raames pakub Forum Cinemas oma Tallinna, Tartu ja Viljandi kinodes klassidele ja gruppidele soodustingimustel võimalust kinosid külastada. Lisaks soodsamale piletihinnale pääsevad õpilaste saatjad/õpetajad filmi vaatama täiesti tasuta ning seanssi saab broneerida ka ajale, mil näiteks ülejäänud kino on veel teistele külastajatele suletud. „Mõnele grupile on näitkeks hommikused ajad sobinud just seepärast, et siis pole veel popkorni müük avatud ja seansi ajal popkorni krõbistamine jääb siis ära,“ lausus Kärner.

Kärner lisas, et Tallinnas ja Viljandis korraldatakse soovi korral klassidele kinos ka ekskursioone, et tutvustada natuke kinomajade telgitaguseid.

“Apollo 11”on kokku pandud alles hiljuti avastatud materjalist, mis digitaliseeriti ja mis on mõeldud just suurel ekraanil vaatamiseks. Suurem osa videost on salvestatud ainulaadsele 70mm filmilindile, mis on toona peamiselt kasutatud 35mm filmilindist märksa kvaliteetsem ja seega võimaldab dokumentaali näidata ka tänapäeval lausa 4K formaadis.

Apollo 11 missioon viis kuule ja ajalukku astronaudid Neil Armstrongi ja Buzz Aldrini. Film näitab, mis toimus ajalooliste hetkede eel, milline oli astronautide enda perspektiiv, tegevus kontrollruumis ja miljonite pealtvaatajate seas. See on pilguheit ajaloolistele päevadesse ja tundidesse aastal 1969, mil inimkond astus suure sammu tulevikku.