Entertainment Tonight uuris "Semper Fi" punasel vaibal Reevesi käest "Matrix 4" kohta ja kuigi näitleja ei saa ega tohi filmi kohta midagi avaldada, siis nii palju ta siiski ütles, et on väga rahul, mis roll on filmis tema kehastatud Neol. Näitleja lisas, et "Matrix 4" saab stsenaariumi põhjal olema väga ambitsioonikas.

"Matrixi" triloogia järjest on juba aastaid räägitud. Juunis levisid kuulujutud, et neljas osa läheb töösse juba järgmisel aastal, aga polnud teada, kas peaosadesse naasevad ka eelmiste filmide staarid ja kes istub lavastajatoolil. Augustis andis Warner Bros teada, et "Matrix 4" on olemas, tulemas ja tagasi on mitmed vanad näod.

Juunis levis kuulujutt, et 1999. aastal alguse saanud ja 2003. aastal lõppenud "Matrixi" triloogia järjeosa peaosas polegi enam viimasel ajal "John Wicki" filmiseeria edu tõttu meeletult populaarsust nautiv Keanu Reeves, vaid hoopis Michael B. Jordan, keda nägime Marveli "Mustas pantris" ning näiteks ka "Rocky" järgedes "Creed" ja "Creed II".

Augustis kinnitas Warner Bros, et "Matrixi" neljanda filmi peaosades on siiski Keanu Reeves ja Carrie-Anne Moss ehk Neo ja Trinity.

Lisaks selgus, et filmi režissöör on kõik varasemad "Matrixi" filmid lavastanud Wachowskite duo üks pool, kelleks on Lana Wachowski, kes on ka filmi stsenarist.

Lugu leiab aset "Matrixi" maailmas, mis võib tähendada, et hiljem saabuva üllatusuudisena võib filmis siiski tähtsal kohal olla ka Michael B. Jordani kehastatud uus tegelane, kuigi praegu pole selles osas midagi kinnitatud. Jordan võib kehastada Morpheuse nooremat versiooni. Varasemalt kehastas tegelast Laurence Fishburne, kuid tema osalust pole uues filmis veel kinnitatud.

Filmi toodavad ja levitavad Warner Bros. Pictures ja Village Roadshow Pictures ehk samad stuudiod, mis tõid meieni ka varasema triloogia.

Juunis liikus ka info, et neljanda "Matrixi" stsenarist on Zak Penn ("The Incredible Hulk", "Ready Player One", "The Avengers" ), aga nüüd selgus, et käsikirja eest vastutavad peale Lana Wachowski ka kirjanik ja kriitik Aleksandar Hemon ning David Mitchell, kelle romaanist "Cloud Atlas" valmis 2012. aastal Wachowskite käe all ka ambitsioonikas ekraniseering.

"Matrix 4" võtted algavad 2020. aastal.