Budapesti esilinastuse järel toimus kontsert, kus esines ka Will Smith, sest näitlejal oli samal ajal ka sünnipäev. Ta sai 51-aastaseks.

Kuna filmi lugu räägib sellest, kuidas Will Smithi tegelaskuju võitleb iseenda noorema klooniga, siis on suur rõhk filmis pandud sellele, et arvuti abil noorendatud Smith näeks usutav välja.

Kuna "Kaksikmees" on väga kaua töös olnud, siis on peale režissöööride, stuudiote ja stsenaristide vahetunud ka peaosaline, kelle rollis taheti erinevatel aegadel näha näiteks Harrison Fordi, Chris O'Donnellit, Mel Gibsoni, Jon Voighti, Nicolas Cage'i, Clint Eastwoodi ja ühel hetkel oli ka nüüdseks ameti paha pannud Sean Connery üks neist, kes oleks võinud kehastada Henry Brogenit.

Peale Smithi teevad filmis kaasa veel Mary Elizabeth Winstead, Benedict Wong ja Clive Owen, Douglas Hodge ja Ralph Brown.

Filmi režissöör on suurepärane draama - ja efektifilmide looja Ang Lee, kes on võitnud kaks Oscarit parima režii eest ("Life of Pi", "Brokeback Mountain").

Lee seni viimane film oli sõjadraama "Billy Lynn's Long Halftime Walk", mis küll kinodes läbi kukkus, aga kuna film linastus 3D-s ja 4K HD resolutsioonis, mida võimendas 120 kaadrit sekundis kuvatav kinopilt, siis kujunes sellest siiski omamoodi huvitav eksperiment.

"Kaksikmees" jätkab kõrge kaadrisagedusega eksperimenteerimist, sest linastub kahe versioonina: 3D formaadis ja 60 kaadrit sekundis ning 2D formaadis ja 120 kaadrit sekundis. Siinkohal tasub meeles pidada, et kõiki filme näidatakse kinodes enamjaolt 24 kaadrit sekundis.

Võimas HFR (High Frame Rate) 3D on Eesti kinodes kogetav vaid valitud kinosaalides. Film on kavades ka tavapärase kaadrisagedusega 2D formaadis.

Sünopsis: Karjääri lõpetada ihkav vananev valitsuse palgamõrvar Henry Brogan (Will Smith) saab sihtmärgiks omaenese nooremale kloonile, kes näib teadvat ette iga tema järgmist sammu ja liigutust. Põgenedes iseenese noore ja tugeva versiooni eest peab Henry paljastama kloon Juniori loomise hämarad tagamaad ning päästma nooruki süngest saatusest. Henry liitlaseks saab teda algselt luurama saadetud eriagent Danny (Mary Elizabeth Winstead).

Pööranud oma endise tööandja vastu avastab Henry korruptiivse süsteemi, mida juhib tema eksboss Clay Varris (Clive Owen). Kuid Juniori patroonist Varris on otsustanud Henry maksku mis maksab vaigistada.