2004. aastal ilmus Ron Felberi sulest raamat “Il Dottore: maffiaarsti kaksikelu”, mille alusel tehti aastatel 2012-2013 krimisari “The Mob Doctor”. Raamat põhineb tõestisündinud lool juudipoisist, kelle vanemad olid emigreerunud Venemaalt. Bronxis elades sõbruneb ta itaalia-ameeriklastega. Kuna ta on tark poiss, siis paluvad sõprade vanemad aidata nende võsukestel koolitükkidega järje peale saada. Sel hetkel ei tea noormees, et sõprade isad, kes teenivad elatist “selle ja tollega”, on tegelikult mafioosod. Tänutäheks kaitsevad sõbrad teda kiusajate eest ning pärast kooli lõppu saab noormees stipendiumi, et õppida ülikoolis arstiks.

Kuid kõigel on oma hind ning peagi saab noormees teada, et tal tuleb vastutasuks ravida kriminaalide kuulihaavu ja muid taolisi “haigusi”. Aja jooksul saab temast selliste kuritegeliku allilma liidrite nagu John Gotti, Carlos Gambino, Joe Bonnano ja paljude teiste isakeste arst.

Samaaegselt hämara kaksikeluga levib tema kuulsus meditsiinigeeniusena ja mehest saab USAs üks tunnustatumaid südamekirurge. Öösiti köidab mafioosode usaldusaluseks saanud meest põnev ja glamuurne allilm oma pidude, narkootikumide, salajaste mängupõrgute ja kaunite naistega, päeval suudab ta aga vaatamata hasartmängu- ja seksisõltuvusele teha karjääri ametlikus meditsiinimaailmas.

Ühel hetkel tuleb tal aga valida lojaalsuse ning Hippokratese vande ja seadusejärgimise vahel. “Peresõbrad” soovivad, et tema operatsioonilauale sattunud oluline tunnistaja ei elaks lõikust üle. Samaaegselt ütlevad õiguskaitseasutuste töötajad talle selgelt, et kui tunnistaja operatsioonil sureb, teevad nad tema ja tema pere elu põrguks.

Ron Felber jõudis maffiadoktorini tänu Bill Salvatore Bonnannole, kes kuulus samanimelisse kuritegelikku perekonda. 2008. aastal surnud Bonnano oli samuti kirjanik ja teleprodutsent ning Felberi raamatute fänn.

Raamatus on doktoril ka nimi: Elliot Litner. Paraku ei ole see maffiaarsti päris nimi, kuna lugupeetud doktorihärra jätkas veel hiljuti oma meditsiinikarjääri ja konsulteeris Bergeni maakonnahaiglat.

Märulipõnevikule “Hotell Artemis” (2018) saab kaasa elada juba sel pühapäeval, 29. septembril kell 20 filmikanalil TV1000 Premium, mida näeb teleteenusepakkuja TVPlay Home (endine Viasat) vahendusel või suuremate kaablioperaatorite TVPlay filmikanalite teemapakettides.