Pärast filmi esilinastumist hages Jacksoni perekond filmi üht tootjat HBOd, leides, et dokumentaal rikkus 27 aastat tagasi sõlmitud lepingut popstaari ja telekanali vahel. See lepe oli mõeldud hoopis Jacksoni Bukarestis antud kontserdi näitamiseks HBOs ning nägi ette, et HBO ei tee Jacksoni suhtes halvustavaid märkusi ega muid tegusid, mis võiks popstaari mainet kahjustada. Just seda sätet telekanal perekonna hinnangul nüüd rikkuski, kuigi lepingu sõlmimisest on möödas ligikaudu 30 aastat. Väidetavale rikkumisele pandi külge ka hinnalipik – ei rohkem ega vähem kui 100 miljonit dollarit.

HBO loomulikult hagiga ei nõustunud, väites, et see on ilmne katse toetada perekonna algatatud avalikku kampaaniat selle dokumentaali vastu. Samuti leiti, et nii tahetakse HBO-d siduda igaveseks ajaks käsist-jalust, et kanal ei saaks teha midagi, mida siitilmast lahkunud popikuninga esindajaid võivad pidada halvustavaks.

Jacksoni pere soovis, et küsimus lahendatakse vahekohtumenetluses, HBO taotles aga hagi tagasilükkamist. Kui tavaliselt on istungid arbitraažis kinnised, siis sedapuhku on Jacksoni esindajad teinud ebatavalise taotluse ja soovinud avalikku menetlust.

Esimese raundi võitis HBO, kui föderaalkohtunik lükkas maikuus Jacksoni järeltulijate taotluse tagasi. Kõigest viis päeva pärast Emmy võitmist aga õnn pöördus, kui 20. septembril tegi Los Angelese ringkonnakohtunik George H. Wu otsuse, et HBOl tuleb siiski vahekohtumenetluses osaleda. “Ei ole vahet, kes võidab või kaotab, see vaidlustatakse niikuinii. Ei ole vahet, mida ma otsustan,” ütles kohtunik Wu Billboardi andmetel. Nii võib see kohtuvaidlus vabalt lõppeda alles aastate pärast USA Ülemkohtus.

Kaheosaline dokumentaalfilm “Leaving Neverland” uurib, kuidas toona 10-aastane James Safechuck ning 7-aastane Wade Robson said sõbraks Jacksoniga, kes kutsus mõlemat oma muinasjutulisse Neverlandi rantšosse. Poiste pered ei olnud mitme aasta vältel rantšoseinte vahel toimunust teadlikud. Praeguseks 30. eluaastatesse jõudnud Safechuck ja Robson räägivad eraldi intervjuudes detailselt, kuidas popstaar neid lapsepõlves seksuaalselt ära kasutas ning milliste keerukate tunnetega suutsid nad alles siis silmitsi seista, kui neil mõlemal oli endal sündinud poeg.

Tänavu jaanuaris mainekal Sundance’i filmifestivalil esimest korda avalikkuse ette jõudnud film murdis pika vaikuse seoses Michael Jacksoni pedofiiliasüüdistusega. Märtsis USA ja Suurbritannia telekanalites esilinastunud dokumentaal tõi kaasa avalikkuse šoki, mis tänaseks on päädinud Michael Jacksoni boikoteerimisega. Mitmel pool on maha võetud popstaari kujusid, raadiojaamad on lõpetanud tema lugude mängimise, moekunstnikud on eemaldanud müügilt Jackost inspireeritud rõivakollektsioonid ning legendaarne animasari “Simpsonid” võttis maha episoodi, kus Michael Jackson oma häälega osales.