"Tõnis Mägi. Vaikus valguses" on dokumentaalfilm Eesti muusika elavast legendist, kes ühegi kaasmaalase jaoks pikemat tutvustamist ei vaja. Tegemist on mehega, kes säras aastakümneid mitte ainult kodumaa vaid kogu kunagise Nõukogude Liidu rokitaevas ning kellest hiljem sai taasiseseisvumisaja suurim ja eesti rahvast kõige jõulisemalt ühendav laulik.

Läbi värvika elu mitmetahuliste keerdkäikude on Tõnis Mägi jõudnud äärmiselt põneva maailmatunnetuseni, millest on kantud ka tema looming. Film annab vaatajale võimaluse õige lähedalt piiluda helilooja salapärasesse maailma ning olla kaasreisijaks teekonnal, mis muusikut inspireerib. Me näeme, kuidas sünnivad tema laulud ja saame kuulda mismoodi autor ise oma loomingut lahti mõtestab. Igas loos peegeldub Tõnis Mägi isemoodi maailm, kajastuvad erinevad hetked tema elust ja Eesti kultuuriloost.

Sõna saavad ka Tõnis Mägi lähedased, teiste seas abikaasa Kärt Johanson, tütred Liidia ja Mirt, kolleeg Sven Grünberg ning põlisameeriklasest sõber Rupert Encinas ehk Lendav Kotkas.

„Selle filmi tegemine oli äärmiselt põnev protsess. Minu peamisteks inspiratsiooniallikateks olid Tõnise karismaatiline isiksus ja tema paeluvalt visuaalne muusika. Tänu Tõnise julgusele ennast avada, sai sellest siiras ja isiklik film, mis avab publikule täiesti uue tahu tema isiksusest,“ ütleb režissöör ise oma vastvalminud filmi kohta.

Filmi režissöör on Priit Pääsuke (mängufilm "Keti lõpp", dokumentaalfilm "Impromptu"), operaator Mihkel Soe, toimetaja Anu Aun, stsenaariumi konsultant Berk Vaher, helirežissöörid Horret Kuus ja Henri Kuus ning tootja Luxfilm. Filmi tootmist toetasid Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Eesti Rahvusringhääling.