4. oktoobril nii Eesti kui ka maailma kinodes alustanud 55-70 miljoni dollariga (peaosatäitja Joaquin Phoenix sai sealt 4.5 miljonit) valminud "Jokker" on juba kinodest tagasi teeninud 234 miljonit dollarit, mis teeb sellest nädalavahetuse edukaima filmi nii USA kui ka maailma kinodes, kirjutab Box Office Mojo.

USA kinodes samuti 4. oktoobril alustanud film kujunes oktoobrikuu parimaks avanguks läbi aegade ning ühtlasi tõusis "Jokker" ka R-reitinguga filmide parimate avangute edetabelis neljandale kohale.

Ennustuste kohaselt kujuneb "Jokkeri" USA avanguks 93.5 miljonit dollarit, mis on suurem kui eelmisel aastal linastunud "Venomi" 80.25 miljonit dollarit ning film on praegu ületamas ka 2017. aasta "Õigluse liiga" (Justice League") avangu tulemust, milleks oli 93.8 miljonit dollarit. Maailma kinodest on "Jokker" tagasi teeninud juba 140.5 miljonit dollarit.

"Jokker" kujunes Warner Brosi jaoks suureks edulooks muuhulgas ka tänu meediakajastusele, mis jättis mulje nagu oleks tegu ohtliku filmiga, mis õhutab vägivalda, aga oma osa mängis ka Joaquin Phoenixi rollisooritus, mida nimetatakse ka Oscari vääriliseks. Muidugi ei saa mööda vaadata ka 1940ndatest alates eksisteerinud Batmani suurima vastase Jokkeri jätkuvast populaarsusest.

"Jokkeri" IMDb hinnang on praegu 9.1 ning kriitikute arvamusi koondava Rotten Tomatoesi protsent on jäänud seisma 69 juurde, kuigi RT kasutajad annavad filmile hinnanguks 91%. Metacriticu koondatud arvustuste tulemuseks on 58, kuigi ka seal annavad tavakasutajad filmile palju kõrgema hinnangu, milleks on 9.2.

Raiko Puust kirjutas oma arvustuses filmi kohta nii. "Kõik näevad filmis, mida soovivad ja see on "Jokkeri" võlu ja valu. Samasugune stiil läbib ka seda veidrat narratiivi, mille jooksul omandab Arthur vaikselt selle näo, mida linn temale maalib, unustades selle, mida ennist pidas väärtuslikuks. Selgelt on mõista, et filmitegijate motiiv on tõlgendada meie tänapäeva ning see toimib, kuid siin on üks oluline vahe kõikide eelmiste Jokkeritega, kes on ekraanile ja paberile astunud. Nimelt pole mitte kunagi varem olnud film Jokkeri poolel, vaid alati on Jokkeri sõnum kadunud teise, tugevama ja positiivsema taha. Sellel korral on raske mitte märgata, et film tegelikult õigustab, mida Jokker teeb."

Kinoveebi Jututoa 30. saates leiti, et "Jokker" pole perfektne, aga siiski väga vajalik film.

1x
00:00