1. Kino südames on Artise töötajad, kes filmisõprade eest igapäevaselt hoolitsevad. Artis on nii mõnegi tuntud tegija karjääris olulisel kohal, näiteks on kino meeskonda kuulunud muusikud Tommy Cash ja Genka.

2. Dekaadi jooksul on Artises käinud enam kui 1,1 miljonit inimest, kellele on tänase päeva seisuga pakkunud elamusi kokku 3139 erinevat filmi. Artise publikurekord pärineb aga aastast 2018, mil saadi kokku 126 000 kinokülastust.

3. 2018. aastal valiti esimest korda välja publiku lemmikfilm, milleks osutus nelja Oscariga pärjatud "Bohemian Rhapsody". Eelmise aasta vaadatuim film Artises oli aga kodumaine loodusdokumentaal "Tuulte tahutud maa".

4. Kino Artis on terve oma tegutsemisaja teinud tihedat koostööd Põhja-Euroopa ühe suurima filmifestivaliga PÖFF.

5. Kino Artise logo on kujundanud Brasiilias elav Eesti fotograaf ja disainer Martin Lazarev.

Nagu ikka kaasnevad sünnipäevadega toredad üllatused. Alates 12. oktoobrist toob Artis ainsa kinona Eestis vaatajateni humoorika Prantsuse draama "Üheskoos lõpuni välja". Linateoses astuvad üles Oscari-võitja Marion Cotillard ja "1+1" filmist tuntud François Cluzet. Sünnipäevakuusse mahuvad veel laste filmipäevad, Jaapani filmiõhtud ning Vene filmide nädal.