Filmi hinnatakse Ameerika põliselanike tähtsa liidri tunnustamise pärast, kuid teos lubab endale palju kunstilisi liialdusi. Kuna tõsielul põhinev "Woman Walks Ahead“ esilinastub sel pühapäeval filmikanalil TV1000 Premium, siis toome välja 5 põhilist punkti, mille poolest see tegelikest sündmustest erineb.

1. Film annab mõista, et kunstnik Caroline Weldon ja hõimuliider Istuv Pull tutvusid alles 1890. aastal, kui naine reservaati saabus, aga see pole päris tõsi. Nad olid kirjavahetuses juba 2 aastat varem.

2. Filmis jäetakse mulje, et Caroline Weldon oli lesk. Tegelikkus oli palju värvikam: ta jättis oma abikaasa teise mehe pärast maha ja sai viimasega ka poja. Lapse võttis ta väidetavalt reservaati kaasa, kui sinna elama läks.

3. Filmi süžee keerleb 1890. a hääletuse ümber, kus hõimuliidrid pidid otsustama, kas reservaat jagada eraldiseisvateks maa-aladeks. Tegelikkuses polnud pärismaalastel seal sõnaõigust. Seadusemuudatuse üks tegelikke eesmärke oli hõimuvõimu lagundamine. Selle käigus kaotasid indiaanlased umbes 90 miljonit aakrit maad.

4. Kuigi Istuva Pulli surm filmis pole ajalooliselt korrektne, väljendab see sümboolselt paljude põlisameeriklaste seisukohta, et selle põhjustas reetmine USA valitsuse poolt.

5. Filmis on Istuva Pulli ja USA võimude tüli põhjuseks tema vastuseis maajagamise lepingule. Tegelikult oli ametnike põhimure tema toetus Messia ehk „Vaimutantsu“ liikumisele, mis kuulutas surnute ülestõusu, valgenahaliste minemakihutamist ja indiaanlaste maa-alade, toiduvarude ja traditsioonilise elustiili taastamist.

Biograafilist draamat "Woman Walks Ahead“ näed sel pühapäeval, 13. oktoobril 20.00 filmikanalil TV1000 Premium, mida näeb teleteenusepakkuja TVPlay Home (endine Viasat) vahendusel või suuremate kaablioperaatorite TVPlay filmikanalite teemapakettides.