Filmi režissöör ja kaastsenarist on Stephen Gaghan ("Syriana"), kes kirjutas ka Steven Soderberghi filmi "Narkoäri" (Traffic", 2000), mille eest võitis ka parima mugandatud stsenaariumi Oscari.

Teistes osades teevad kaasa Antonio Banderas, Michael Sheen, Emma Thompson, Rami Malek, John Cena, Kumail Nanjiani, Octavia Spencer, Tom Holland, Craig Robinson, Ralph Fiennes, Selena Gomez ja Marion Cotillard.

Rolli eest 20 miljonit dollarit teeninud Robert Downey Jr. jaoks on "Doktor Dolittle" esimene Marveli Kinouniversumisse mitte kuuluv film peale 2014. aasta draamat "Kohtunik" ("The Judge").

Film pidi esialgu linastuma juba käesoleva aasta mais, kuid lükati edasi aprilli peale, et mitte konkureerida kõigi aegade enimteeninud filmiks osutunud Marveli 22. filmiga "Tasujad: Lõppmäng", kuid lükati siis uuesti jaanuari peale, et mitte konkureerida detsembris linastuva uue "Star Warsi" filmiga "Skywalkeri tõus".

Edasi lükkamisel oli ka teine põhjus. Nimelt selgus aprillis, et pärast väga kehvalt vastu võetud proovilinastusi asuti mitmeid stseene 21 päeva jooksul ümber filmima. Režissöörile tuli appi Jonathan Liebesman ("Battle: Los Angeles", "Wrath of the Titans", "Teenage Mutant Ninja Turtles"), kes aitas arvutiga loodud loomi sisaldavaid stseene kokku sobitada ülejäänud filmiga. Kaasa aitas ka Chris McKay ("The Lego Batman Movie"), kes kirjutas filmi lisavõtete jaoks uusi stseene.

"Doktor Dolittle" linastub Forum Cinemas kinodes 17. jaanuaril.