Raamatu autor on filmi režissöör ja stsenarist Anu Aun, illustraator Sirly Oder. Filmiga võrreldes on raamatu kaante vahele mahutatud veel rohkem seiklusi. Mõned on sellised, mis jäid filmist välja, mõned on autor spetsiaalselt raamatu tarvis juurde kirjutanud. Hooandjate toel jõuab raamat lugejateni juba enne jõule.

“Mõte Eia jõuluseiklustest raamat kirjutada, oli tegelikult olemas ammu enne filmi, aga filmitegemise kõrvalt polnud varem mahti seda lugu paberile panna,” räägib raamatu autor Anu Aun. “Kuna nii paljud lapsed küsisid minult filmiesitlustel, kas ikka raamat ka tulemas on, siis otsustasime Sirlyga selle ammuse ühise unistuse teoks teha.”

Raamat räägib 10-aastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks ürgse loodusega salapärasesse Lõuna-Eesti tallu. Eia ei oska esialgu aimatagi, et õige pea asub ta päästma hukule määratud põlismetsa, viib kokku kaks armunut ning harutab lahti pere kiivalt hoitud saladuse.

“Oma lastele õhtuti unejutte ette lugedes avastasin üsna ammu, et kaasaegses lastekirjanduses on palju fantaasia- ja detektiivilugusid, aga puudu on sellistest päris lugudest, mille tegelastega oleks lastel lihtne samastuda ning kellega lastel on sarnased probleemid. Nagu näiteks see, et vanematel pole oma laste jaoks piisavalt aega, või see, et meie metsi langetatakse peadpööritava kiirusega ning selle all ei kannata mitte ainult linnud ja loomad, vaid lõpuks ka meie ise. Just selliste probleemidega meie raamatu peategelased maadlevadki,” selgitab autor. “Tegemist on südamliku ja puudutava looga, millega tahame lastele öelda, et selleks, et muuta maailma, ei pea olema superkangelane, lahendama kuritegusid ega võitlema lohega. Iga väiksemgi heategu jätab olulise jälje.”

Raamat ootab hooandjaid kuni 17. novembrini ning kõigile toetajatele on välja pandud hulganisti erinevaid Eia-teemalisi auhindu. Kõigi hooandjate nimed, kes toetavad raamatut enne 25. oktoobrit alates 25 eurost, saavad igaveseks talletatud raamatu esimese tiraaži tänuleheküljel.