2000. aastal linastunud "Kanade mäss" ("Chicken Run") oli stop motion animatsioonide poolest tuntud Aardman Animationsi esimene täispikk film ning sellest kujunes 225 miljoni dollariga stop motion tehnikas loodud animatsioonide seas enimteeniv film. Film rääkis kanadest, kes üritavad kukk Rocky abil põgeneda famist, enne kui nad muudetakse kanapirukateks.

“Kanade mässu" tegelastele andsid oma hääled Mel Gibson (“Kartmatu”), Julia Sawalha ("Absolutely Fabulous"), Miranda Richardson (“Legend peata ratsanikust”), Jane Horrocks ("Little Voice"), Imelda Staunton (“Mõistus ja tunded”), Benjamin Whitrow (“Uhkus ja eelarvamus”) ja Timothy Spall (“Hamlet”).

Esimese filmi režissöör oli Peter Lord, kes lavastas vahepeal ka animatsiooni "The Pirates! In an Adventure with Scientists!" ja mitmekordne Oscari-võitja Nick Park, kelle töö viljana sündisid ka Wallace ja Gromit ja kes lavastas vahepeal ka animatsioonid "Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit" ja "Early Man".

Järjest räägiti juba 2018. aastal, aga nüüd on film ka ametlikult tootmisesse läinud.

"Lammas Shaun. Film. Farmigeddon" kaasrežissöör Will Becher ütles hiljuti portaalile Flickering Myth, et "Kanade mässu" järg on töös, kuigi pole teada, kas algupärased häälnäitlejad oma rollidesse ka naasevad, aga kuna filmi kallal käib alles eeltöö, siis võib veel kõike juhtuda.