Merab on juba lapsest saati harjutanud Gruusia rahvusliku tantsuansambli juures koos oma partneri Maryga, unistades maineka kollektiivi põhikoosseisu pääsemisest. Kui vahetult enne olulisi katseid liitub trupiga muretu Irakli, näeb Merab temas õigustatult oma suurimat konkurenti. Kuid proovisaalis rivaalitsemise kaalub peagi üles ühine huvi tantsu vastu ning noormehed muutuvad lähedasemaks kui kumbki neist oodata oleks osanud. Merab peab otsustama ‒ järgides oma südant ja murdes välja konservatiivse ühiskonna raamidest riskib ta kaotada kõik, mille nimel ta on kogu elu töötanud.

Gruusia päriolu Rootsi režissöör Levan Akin sai oma kolmanda filmi tegemiseks impulsi 2013. aastal Tbilisi pride'il toimunud vägivallatsemist nähes. Akin paigutas film sündmustiku teadlikult Gruusia rahvuslikku tantsuansamblisse, kõigutamatult patriarhaalsesse kollektiivi, et esile tuua konflikt vanade traditsioonide ja uue muutuva maailma vahel. Noored, kes võitlevad vabaduse eest armastada ja oma unistusi täita, peavad astuma vastu kangekaelselt minevikust kinni hoidvale ühiskonnale. Filmi temaatika tõttu osutusid võtted Tbilisis nii ohtlikuks, et tegijatele tuli palgata turvamehed. Mõned osalised isegi keeldusid oma nime filmi tiitritesse panemast, kartes võimalikke rünnakuid. Kuigi režissöör tunnistab, et teda paneb muretsema Gruusia taandareng, sest igatsetakse taga nõukogude aega ja allutakse kiriku diktatuurile, on käesolev film tema armastuskiri Gruusiale.

Filmi peaosalist mängiva Levan Gelbakhiani leidis Levan Akin Instagramist, kui stsenaariumi ette valmistades intervjueeris Gruusia noori. Moderntantsuga tegelev noormees oli rahvuslikke tantse tantsinud lapsest saati, kuid pidi enne võtteid läbima koos oma ekraanipartneri Bachi Valishviliga kolmekuuse karmi treeningprogrammi, et lapsepõlves õpitut meelde tuletada ja lihvida. Oma veenva ekraanidebüüdi eest pälvis Gelbakhiani parima näitleja auhinna Odessa ja Sarajevo filmifestivalidel.

"Ja siis me tantsisime" esilinastub 23. oktoobril kell 19 kinos Artis. Alates 25. oktoobrist saab filmi vaadata Tallinnas kinodes Artis ja Sõprus, Tartu Elektriteatris ning Kuressaare Thule Kojas.

Filmi levitab A-One Films Estonia.