Sam Raimi produtseeris 2004. aasta õudusfilmi "Vimm" ("The Grudge") ja ka selle 2006. aastal linastunud järje "Vimm 2". Sellele järgnes 2009. aastal ka "Vimm 3" ("The Grudge 3"), millega Raimi enam seotud polnud. Need kõik põhinesid omakorda praeguseks üheksast filmist koosneval 1998. aastal alguse saanud Jaapani õudusfilmide seerial "Ju-On".

3. jaanuaril linastuv "Vimm" on nii USA uusversioone kui ka Jaapani filme kokku arvestades antud seeria 14. film ja USA uusversioonide seas siis neljas film ning seda tasub vaadelda samasse maailma ja aega kuuluvana, kus oli ka esimene USA uusversioon.

"Vimm" on osa 2000ndate alguses levima hakanud Hollywoodi trendist, kus hakati Jaapanis edukaid õudusfilme ümber tegema. Teiste hulgas olid ka näiteks "Ring" (Jaapanis 1998) ja "The Ring" (USA-s 2002), mis pani trendile aluse, aga ka "Dark Water" (Jaapanis 2002, USA-s 2005), "One Missed Call" (Jaapanis 2003, USA-s 2008) ja "Pulse" (Jaapanis 2002, USA-s 2006).

Huvi Jaapani õudusfilmide vastu kandus üle ka Taisse, kust sündisid näiteks "Shutter" (Tais 2004, USA-s 2008) ja Hongkongi, kust oli pärit "The Eye" seeria (Honkongis 2002, USA-s 2008), aga ka Lõuna - Koreasse ("A Tale of Two Sisters", 2003 ja "The Uninvited", 2009; "Into the Mirror", 2003 ja "Mirrors", 2008).

Kas see tähendab, et järgmisel aastal linastuva "Vimma" võimaliku edu järel saab alguse järgmine Jaapani, Tai, Lõuna - Korea ja Hongkongi õudusfilmide uusversioonide laine? Pigem mitte, sest "Vimma" filmid hakkasid pärast esimest osa aina vähem tagasi teenima ning veel üks uusversioon, mille eesmärk on teha seeriale uus algus, ei pruugi ammu unustatud õudusfilme enam populaarseks muuta. Pigem võib see ellu äratada nii mõnegi teise Jaapani õudusfilmide uusversioonide seeria nagu "The Ring", mille viimane osa "Rings" linastus 2017. aastal hävitava kriitika saatel, kuid teenis siiski küllaltki palju tagasi.

Mitte ükski Jaapani, Tai, Lõuna - Korea ja Hongkongi suurepäraste õudusfilmide uusversioonid polnud head filmid peale Gore Verbinski lavastatud "The Ringi". Selles oli suurepärased näitlejad (Naomi Watts, Brian Cox jpt) ning see oli meisterlikult lavastatud. Uus "Vimm" üritab ka olla pigem hea film, sest treileri põhjal näeb see vsuaalselt palju huvitavam välja kui 2004. aasta versioon ning eks oma osa mängib ka see, et sarnaselt "The Ringile" on ka siin peaosades suurepärased karakternäitlejad nagu Andrea Riseborough, "A Better Life" eest parima meespeaosa Oscarile kandideerinud Demián Bichir, John Cho, Betty Gilpin, Lin Shaye ja filmide "Animal Kingdom" (2010) ja "Silver Linings Playbook" (2012) eest parima naiskõrvalosa Oscarile kandideerinud Jacki Weaver.

Filmi režissöör on Nicolas Pesce, kes kogus tuntust paljukiidetud õudusflmiga "The Eyes of My Mother" ja thrilleriga "Piercing", mille peaosas olid Christopher Abbott ja Mia Wasikowska.

"Vimm" linastub Eesti kinodes 3. jaanuaril.