1. Filmi idee tuli lennukis.

Ühtekokku kolm "Halloweeni" produtseerinud Irwin Yablans oli tagasiteel Milano filmifestivalilt ning otsis ideed filmiks, mille tegemine ei maksaks palju raha, kuna seda tal lihtsalt tollal polnud. Seepärast ei saanud ta ka endale lubada raamatu- või näidendiõiguste ostmist. Kuna lend oli 31. oktoobril, taipas mees äkki – 75-aastase filmiajaloo polnud keegi pannud filmile pealkirjaks "Halloween“.

2. Antikangelane Michael Myers on reaalne isik.

Omal ajal oli Myers Londoni väikese filmilevitaja Miracle Picture omanik ning Yablans kohtus temaga, et arutada "Halloweeni" režissööri John Carpenteri varasema linateose "Rünnak 13. jaoskonnale" pääsemist Londoni filmifestivalile. Mitte et päris-Myers oleks samu tegusid korda saatnud kui filmi-Myers, aga mehe auks pahalane tema nime kannab.

3. Režissööril oli kõigest kaks soovi.

Esiteks peab filmi tiitrite alguses olema "John Carpenteri Halloween". Teiseks: Carpenteri tüdruksõber Debra Hill’i tuleb nimetada kaasprodutsendiks ning lubada tal kaasa lüüa stsenaariumi kirjutamisel.

4. Esimese "Halloweeni" eelarve oli ainult 300 000 dollarit.

Samas oli stsenarist ja režissöör Carpenter harjunud säästu-eelarvetega, kuna tema varasema linateose, thrilleri "Rünnak 13. jaoskonnale" tegemiseks kulus ainult 180 000 dollarit.

5. Inspiratsiooni andsid nii "Psühho" kui ka "Vaimude väljaajaja".

Yablansi sõnul olid mõlemad linateosed kasu lõiganud klaustrofoobilisest atmosfäärist või õigemini tondilossist. Juba esimeses "Halloweenis" oli naispeaosas Alfred Hitchcocki "Psühho" staari Janet Leigh tütar Jamie Lee Curtis, et äratada huvi filmi vastu. Sellest sai 18-aastasele Curtisele läbimurderoll, mis on tänaseks sillutanud teed kahe Kuldgloobuse võitmiseni ning ühtekokku viie nominatsioonini.

"Halloween" (2018)

6. "Hirmumeeter“ kui praktiline abivahend.

Kuna võtteid ei tehtud kronoloogilises järjestuses, arendas lavastaja John Carpenter välja "hirmumeetri“, et aidata Jamie Lee Curtisel hinnata, kui suurt ehmatust peaks ta ekraanil välja näitama.

7. Ekraanil pole verd.

Vägivalda näidatakse "Halloweenis“ minimaalselt, mis annab ruumi fantaasiale. Produtsent tahtis pigem karakterist juhitud mõjuvat draamat, kus ehmatused on täpselt õigetes kohtades. „Mul oli mõte, et me võiksime orkestreerida hirmu ja manipuleerida publikuga,“ ütles produtsent

8. Friigimask maksis vaid 1 dollari.

Filmis kasutatud Michaels Myersi mask oli "Star Treki" kapten Kirki mask, mis maksis vaid dollari. Lihtsalt kulmud kitkuti välja, maski venitati veidi ja värviti valgeks ning koletis oligi sündinud.

9. Paberist puulehed ja varjatud palmid.

Kuna "Halloween" võeti üles kevadel ja mahalangenud puulehti polnud, valmistas võttemeeskond need paberist ja värvis üle. Et eelarve pigistas, korjati lehed alati kokku ja kasutati neid uuesti järgmisel stseenis. Kuigi tegevus pidi toimuma väljamõeldud linnas Illinoisis, olid võtted tegelikult Lõuna-Californias ning terava silmanägemisega filmihuvilised võivad kaadris märgata ka mõnda üksikut palmi

"Halloween" (2018)

10. Igaüks kandis oma riideid.

Raha ei olnud ka kostüümideks ning igaüks kandis seda, mida kätte sai. James Lee Curtis ostis filmi jaoks oma garderoobi ühest kaubamajast vähem kui 100 dollari eest.

11. Raha nappis ka valgustuse jaoks.

Kehv valgustus stseenides ei olnud tuju loomiseks, vaid lihtsalt ei olnud raha, et rentida juurde prožektoreid.

12. Arbuus sai võtetel viga.

Pussitamise heli saadi nii, et torgati nuga arbuusi. Kohe pikalt ja mõnuga.

13. Arhiveeritud igaveseks.

2006. aastal otsustas USA Kongressi raamatukogu, et 1978. aasta "Halloween“ kuulub säilitamisele USA rahvuslikus filmiregistris kui „kultuuriliselt, ajalooliselt või esteetiliselt oluline“ taies.

Õudusfilmile “Halloween” (2018) saab kaasa elada täna, 31. oktoobril kell 20 filmikanalil TV1000 Premium, mida näeb teleteenusepakkuja TVPlay Home (endine Viasat) vahendusel või suuremate kaablioperaatorite TVPlay filmikanalite teemapakettides.