"Majakas" ("The Lighthouse) esilinastus Cannes'i filmifestivalil "Directors' Fortnight" programmis ning võitis FIPRESCI kriitikute auhinna.

Filmis ongi ainult kaks näitlejat: Robert Pattinson ja neli korda Oscarile kandideerinud Willem Dafoe.

Filmikriitik Tristan Priimägi kirjutas Cannes'i filmifestivali ajal filmi kohta nii:

""Nõia" ("The Witch", 2015) autori Robert Eggersi teine film on metafüüsiline triller, mis keerab vaikselt vinti peale, pingule kuni katkemiseni. Kui mul "Nõiaga" olid teatud reservatsioonid (ilmselt isiklikud, teistsugustest ootustest tingitud), siis "The Lighthouse'i" julgeks küll meistriteoseks nimetada. Eggers valdab tempo- ja toonimuutusi väga kindlalt, ja tirib vaatajat vaikselt mugavusest välja nagu konksu otsa jäänud kala.

Juba esteetiliselt lähenemiselt on kõik siin nii läbi mõeldud - 4:3 telekaformaat, et rõhutada filmi algusaegade pildile lähedasemat mõõtu, ja ka süvendada klaustrofoobiat; mustvalge 35mm filmilint, kvaliteedi ja autentsuse saavutamiseks; kaamerad 1940ndatest ja spetsiaalne optika 1920ndatest, et saavutada toonase filmi tekstuuri. Ephraim ja Thomas räägivad vastavalt 20. sajandi alguse palgivedajate ja meremeeste slängi ja laulavad tolle aja laule. Kõik on korraga paeluv, kõhe, originaalne, terviklik.

Eggers mainib filmi järel eeskujudena korra Melville'i ja teist kirjanikku Sarah Orne Jewettit, kes oli tuntud just oma autentse kirde-Ameerika elu kujutamise järgi sel perioodil. Mulle endale aga meenus hoopis hispaania kirjaniku Albert Sánchez Piñoli esikromaan "Külm nahk", kus kaks meest kaitsevad majakat üksikul saarel merest tulevate kummaliste elukate eest. Xavier Gens on üsna allikatruult selle raamatu ka ekraniseerinud, need lood sobivad hästi kokku. Pattinson, Eggers ja Dafoe andsid ka väga sümpaatse Q&A."

"Majakas" ("The Lighthouse") linastub kinos Sõprus ja Tartu Elektriteatris 2. detsembril. Film linastub vaid loetud korrad.