Berliini festivalil publiku tormina vallutanud ja Hõbekaru pälvinud filmi keskmes on 9-aastane taltsutamatu tüdruk, kellega ühiskond ei oska midagi peale hakata ja kelle vihahooge kardab isegi tema enda ema. Laste vägivald on alati appikarje, ütleb oma erakordse kangelase kohta režissöör Nora Fingscheidt. Peaosas Helena Zengel, kelle järgmine film – vestern "News of the World" – viib ta juba Hollywoodi – mängima koos Tom Hanksiga.

Maailmaesilinastuseni jõuab PÖFFi põhivõistlusprogrammis Christoph Gampli film "Pime palgamõrvar" – karmikoeline uue laine noir, milles pimeda palgamõrvari elu pöördub pea peale, kui ta luhtab oma viimase missiooni.

PÖFFi põhivõistlusprogrammi kuulub ka Hüseyin Tabaki film "Mustlaskuninganna", mille peategelane, mustlannast üksikema elab oma sotsiaalset frustratsiooni välja poksiringis. Väljaspool Saksamaad saab seda filmi näha esimest korda.

Kaks Saksa filmi on valitud ka debüütfilmide võistlusprogrammi. Elisa Mishto "Liikuda liikumatult" on terava sotsiaalse allhoovusega nooruslikult mässumeelne moodsa sugupõlve portree. Hossein Pourseifi ajalooline draama „Homme oleme vabad” viib 1979. aasta Iraani – aega, kui riiki vapustab revolutsioon. Film annab meisterlikult edasi murrangulise aja keerulisi valikuid. Taas saab kumbagi filmi näha esimest korda väljaspool Saksamaad.

Kokku on Goethe Instituudi esitletavas uute Saksa filmide programmis 12 linateost. Katrin Gebbe õudusdraamast "Pelikaniveri” räägitakse kui ühest pöörasemast Saksa filmist. Christian Schwochowi "Saksa keele tund” on Siegfried Lenzi ka eesti keelde tõlgitud raamatu kauaoodatud ekraniseering. Filmi "Oh sa poiss” eest Euroopa filmiauhinna võitnud Jan-Ole Gersteri tragikomöödia "Lara” toob vaatajate ette Saksa ekraanilegendi Corinna Harfouchi võimsa rollisoorituse.

Programmi koordinaatori Christoph Gröneri sõnul läbib mitut filmi sugupõlvede vahelise lõhe teema. Sellised on nii "Süsteemi-error”, "Pelikani veri” ja "Lara”, aga ka "Kuldsed kahekümnendad” ja "Kirsiõied ja deemonid”. „Ühel või teisel moel räägivad need kõik vastastikuse mittemõistmise deemonitest, nii perekondlikus kui ka ühiskondlikus plaanis,” ütles ta.

Samuti näitavad need Gröneri sõnul, et Saksa film muutub aina mitmekesisemaks. „Eri rühmitused nõuavad õigustatult ühiskonna portreteerimist suurel ekraanil aina nüansirikkamalt ja mitmetahulisemalt. Tänavu on Saksa filmi programmi miksitud kokku rohkem eri maitseid kui kunagi varem, et vaimustada igasugust kinopublikut, perekondadest kuni raamatusõprade ja pühendunud kinofiilideni,” kirjutab ta festivali kataloogis.

Programmiga seoses on Eestisse oodata ka ligemale 20 filmitegijat.

Linastuvad filmid:

- "Mustlaskuninganna” (Gipsy Queen), rež Hüseyin Tabak

- "Pime palgamõrvar” (Man from Beirut), rež Christoph Gampl

- "Homme oleme vabad” (Morgen sind wir frei), rež Hossein Pourseifi

- "Liikuda liikumatult” (Stillstehen), rež Elisa Mishto

- "Saksa keele tund” (Deutschstunde), rež Christian Schwochow

- "Kuldsed kahekümnendad” (Golden Twenties), rež Sophie Kluge

- "Lara”, rež Jan-Ole Gerster

- "Pelikaniveri” (Pelikanblut), rež Katrin Gebbe

- "Kirsiõied ja deemonid” (Kirschblüten & Dämonen), rež Doris Dörrie

- "Süsteemi-error” (Systemsprenger), rež Nora Fingscheidt

- "Kosmosekoerad” (Space Dogs), rež-d Elsa Kremser ja Levin Peter

- "Liiga kaugel” (Zu weit weg), rež Sarah Winkenstette

PÖFF avalikustab oma programmi 7. novembril. 8.–10. novembrini on kõik piletid müügil soodushinna ehk 5 euro eest.

Festival leiab tänavu aset 15. novembrist 1. detsembrini.