Ameerika filmiakadeemia eemaldas konkurentsist Austria poolt parima võõrkeelse filmi Oscari kategooriasse esitatud "Joy" (rež. Sudabeh Mortezai), sest leiti, et filmis pole piisavalt võõrkeelt, kirjutab Deadline.

Nimelt kõlab filmis, mis keskendub Nigeeria seksitöötajate eludele Viinis, 101 minuti jooksul saksa ja inglise keelt, aga saksa keelt pole siiski piisavalt, et olla vastavuses filmiakadeemia reeglitega. Ainult 33% dialoogist on filmis võõrkeeles ning Oscarite konkurentsis püsimiseks peab see olema oluliselt suurem.

"Joy" on juba teine film, mis samal põhjusel konkurentsist eemaldati. Esimene oli Nigeeria film "Lionheart", millest suurem osa kõlab samuti inglise keeles.

Tänavu esitati 93 filmi Oscarite parima rahvusvahelise filmi kategooriasse, mida alles hiljuti tunti parima võõrkeelse filmi nime all.

Eelmisel nädalal hakati "Tõde ja õigust" näitama Ameerika filmiakadeemia liikmetele ning esimesed reaktsioonid olid väga positiivsed.

Ameerika filmiakadeemia avalikustab 13. jaanuaril kõikide kategooriate lõplikud nominatsioonid, mille hulgast selguvad võitjad 9. veebruaril, kui leiab aset 92. Oscarite-jagamine.