"Jexi" ongi loodud noortele, aga mitte ainult teismelistele, vaid ka keskkooliõpilastele. Siinkohal aga hoiatus – film sisaldab väga palju allapoole vööd ja muid labaseid nalju.

Phil (Adan Devine) on üsna andekas kutt, kuid tal on üks pahe – ta elab ainult nutimaailmas ja ei lahku oma telefoni juurest peaaegu kunagi. Seega jääb päris elu tihtipeale elamata ja noormees ei soovigi oma elu muuta, sest nutitelefon on ju kõikjal temaga koos. Ühel päeval juhtub aga midagi väga hirmsat – nimelt maandub tema ellu uus telefon, mis on tublisti targem kui lihtsalt tavaline nutikas. Jexi on naissoost telefon, mis omab justkui inimemotsioone ning suudab kasutaja elus kõike kontrollida.

"Jexi" on justkui hoiatav näide, kuidas ei tohi tarduda igavesse ja õnnelikku nutimaailma ning päris suhtlus unustada. Hakkab juhtuma tragikoomilisi asju ja olukord väljub kontrolli alt, sest võimu on võtnud Jexi, kes ei soovi mingil moel Philist eemal olla. Siinkohal märgitakse, et kui oled kasutajatingimustega nõustunud, siis annad ligipääsu tervele oma elule.

Jexi (2019) - filmstill

"Jexi" on üsna naljakate dialoogidega, ehkki need on kohati nilbed ja ropud. Siiski suudab see lühike komöödia mitmeid kordi naerutada ja kõige parem osa filmist tuleneb peaosas olevast Adam Devinest ning mobiiltelefonist Jexi, kes osutub filmi tegelikuks huumoriallikaks ja ka omamoodi peategelaseks. Vähemalt midagi uut ja naljakat, sest muidu ei püüagi "Jexi" olla teistsugune komöödia.

Niisama meelelahutuseks on seda kõike enam kui küll. See on täpselt see, mis ta on – jabur ja rumal kömöödia keskmisest naljakama huumoriga. Tõsi, kõik inimesed ei pruugi osadest nutinaljadest üleüldse aru saadagi ja võimalik, et see sobib rohkem tehnikahuvilisele. Kui seda nii võtta, siis on "Jexi" vägagi naljakas vaatamine. Samuti näeb siin häid näitlejaid nagu näiteks Michael Pena ("Chips") ja Wanda Sykes ("Pulmaralli").

Jexi (2019) - filmstill

Idee on tegelikult veidi kulunud ja juba mitmeid kordi tehtud, aga tervik ise on täpselt see, mis see soovib olla. Väheke vanema generatsiooni publik seda ilmselgelt ei naudi, sest tegu on tegelikult noortele vaatajatele suunatud filmiga, mis teeb oma töö hästi ära ega proovigi olla liiga tõsine, ehkki kerge moraal siin loos on täiesti olemas – ära ela ainult netis, ela ka päriselt, ole valmis uuteks ja põnevateks seiklusteks, isegi kui need tunduvad alguses hirmutavad. Alati pole tore, kui telefon sinu eest otsustab selle üle, mis on sulle kui kasutajale parim. Vahel on hea lihtsalt vooluga kaasa minna ja ka oma peaga mõelda.

Võimalik, et siin on hea ja hoiatav näide ka lapsevanematele, kes oma võsukestele pidevalt uusi ja ägedamaid nutitelefone ostavad, et nood siis neid liialt ei tüütaks. Samasse auku jääb mingis mõttes ka Adam Sandleri 2006. aasta komöödiat "Click – Superpult".

"Jexi“ on jabur, rumal ja tobe, aga kuna on ka tublisti kehvemaid filme, siis annan ikkagi soovituse ning heakskiidu, sest valmis on vorbitud linateos, mis ei püüagi olla midagi enamat, ent täidab oma eesmärgi suurepäraselt