1. Kuulsaks saades pidi ta peaagu nime muutma

Reeves on fännidega jaganud, et ta nimi pärineb Hawaii keelest ja tähendab külma tuuleiili mägedes. Kuigi nimi tundub filmistaarile sobiv olevat, on Reeves ühes intervjuus avaldanud, et tegelikult tahtsid tema agendid nime muuta.

Uus nimi, mille Keanu Reeves välja mõtles oli Chuck Spadina. Kuid see agentidele ei sobinud. Teine nimi, mis Reeves välja pakkus, oli Templeton Page Taylor. Peale seda pakkumist lubasid agendid Keanu Reevesil oma nüüdseks ikoonilise nime alles jätta.

2. Ta oli 80ndatel Coca-Cola reklaamis

Reeves on rääkinud, et 1983ndal osales ta Coca-Cola reklaamis. Ta kehastus seal ratturiks, kelle juhendajaks oli ta isa. Lisaks jagas ta, et selle reklaami jaoks pidi ta mõlemad jalad ära raseerima. Klipi filmimine võttis aega kolm päeva.

3. Ali Wong jaoks oli Reeves ilmselge valik veidrasse rolli filmis "Always Be My Maybe"

Netflixi "Always Be My Maybe" ühte peaosalist kehastava Ali Wongi sõnul oli Reeves ideaalne näitleja sellesse veidrasse rolli. Nimelt oli Keanu filmis üks Wongi tegelase partneritest ja veel kõigele lisaks mängis ta iseennast, kuid tehes seda natukene ülepingutatult. Wong lisas veel, et tema jaoks oli väga tähtis, et seda osa täidaks keegi, kes on Aasia-Ameerika päritolu. Tema sõnul on Reeves ainus mees universumis, kes sinna rolli sobib.

4. Keanu Reeves on mootorrataste entusiast

Keanu Reevesi lemmikuteks on mootorrattad. Ta omab suurt kollektsiooni ja tal on enda mootorratastega tegelev ettevõte. Erinevatest õnnetustest on ta saanud mitmeid arme, rääkimata puuduvast põrnast.

5. Reevesi ei mainita kordagi filmis "Freaked", kus ta mängis koer-poissi Ortizi

Film valmis Tom Sterni ja Alex Winteri koostöö tulemusena aastal 1993. Keanu mängib seal veidrikku, kes on poolenisti inimene ja poolenisti koer.

6. Ta loobus rollist filmis "Kiirus 2", et mängida Hamletit ühes Kanada teatris

Reeves on öelnud, et see otsus viis ta filmimaastikult pikaks ajaks eemale. Ta lisas veel, et tollal oli väga keeruline mõnda filmirolli endale saada.

Tagantjärgi hea valik, sest kui Jan de Bonti "Kiirus" ("Speed", 1994) oli kinohitt ja kujunes hiljem filmiklassikaks, siis kolm aastat hiljem valminud "Speed 2: Cruise Control" kukkus igas võimalikus mõttes läbi.

7. Ta ei usu, et William Shakespeare enda loomingu ise kirjutas

Keanu Reeves on mainud, et tihti mõtleb ta, kes tegelikult Shakespeare loomingu taga on. Ta ei usu, et kuulus näitekirjanik ise kirjutas. Reeves usub teooriat, mille kohaselt kirjutas kogu Shakespeareäi loomingu Oxfordi 17. krahv Edward de Vere.

8. Peale lennuki hädamaandumist, lahutas Reeves bussis oma reisikaaslaste meelt

Kui tema lend Los Angelesse pidi hoopis Bakersfieldis maanudma, läksid Reeves ja tema reisikaaslased edasi bussiga. Paljude sotsiaalmeedia videote järgi jagas Reeves sõidu ajal lahedaid fakte Bakersfieldist, musitseeris ja poseeris piltide jaoks.

9. Kui ta saaks mängida ükskõik, mis superkangelase rolli, valiks ta Wolverine'i

Aastate jooksul on see teema palju jutuainet tekitanud, kuid ühe intervjuu põhjal saab öelda, et Reeves on otsustanud "X-Meeste" filmidest ja koomiksitest tuntud Wolverine'i kasuks. Teadupärast mängis rolli surematuks siiski Hugh Jackman.

10. Alice Cooper võis olla ta lapsehoidja

Kui Reeves väike oli, töötas tema ema Torontos disainerina. Tema klientideks olid tihtipeale kuulsad inimesed. Väidetavalt oli üks nendest Alice Cooper. Ühes intervjuus on Reeves öelnud, et ta ei mäleta, et see juhtunud oleks, kuid talle on öeldud, et Alice Cooper oli ühel hetkel tema lapsehoidja.

11. Reeves oli bändis, mis soojendas David Bowie'it

Reeves on olnud basskitarrist ja taustalaulja bändis, mille nimi oli Dogstar. Ta esines koos Rob Mailhousei, Gregg Milleri ja Bret Domrosega. Lisaks David Bowiele on nad ka soojendanud näiteks Bon Jovit. Bändil ilmus ka kaks albumit ning nad on käinud tuuril Ameerika Ühendriikides, Austraalias, Uus-Meremaal, Euroopas ja Jaapanis.

12. Ta kogub vintage kirjutusmasinaid

Ta on öelnud, et talle meeldib heli, mis tekib, kui kirjutasmasina klahve vajutada. Ta lisas veel, et selle juures on midagi imelist, et näed oma mõtet peaaegu kohe paberil.

13. Keanu traagiline elu

Keanu Reevesi isa lahkus, kui ta oli väike poiss, tema hilisem elukaaslane kaotas kaheksandal raseduskuul lapse, naine suri hiljem autoõnnetuses, tema parim sõber River Phoenix, kellega ta mängis koos filmis "My Own Private Idaho", suri narkootikumide üledoosi tõttu ning Keanu õel tuvastati leukeemia.

See kõik muutis Keanu elu täiesti. Ta teenis küll "Matrixi" seeria abil meeletu palgatšeki, kuid olevat suure osa sellest andnud hoopis filmi tegelikele staaridele, kelleks olid efektimeistrid ja kaskadöörid. Keanu on korduvalt öelnud, et ei kuluta eriti oma raha (kuigi on suur mootorrataste fänn), elab tagasihoidlikult ning ei osta endale hiiglaslike häärbereid, kuigi elab väga uhkes korteris, sest nooremana polnud tal kunagi raha ning ei tunne, et peaks nüüd sellega hooplema hakkama. Teda on nähtud tänaval kodututega suhtlemas, üksi istumas ja metrooga tööle sõitmas. Ta näeb välja nagu täiesti tavaline inimene, aga kes pole seda sugugi mitte.

14. Keanu on nüüd ka videomängude staar

Keanul on Poola ja maailma tuntuima ja mõjukama mängustuudio CD Projekt RED ("The Witcher", "The Witcher 2: Assassins of Kings", "The Witcher 3: Wild Hunt") uues teoses "Cyberpunk 2077" väga oluline roll. Nimelt on ta tegelane nimega Johnny Silverhand, kes on siis mängija nö. juhendaja.

Mäng ilmub 2020. aasta aprillis.

Vaata Keanu Reevesi uusimat rolli filmis "Käsna-Kalle film: Käsn jooksus".