EOK president Urmas Sõõrumaa sõnul avaneb spordifilme vaadates meile spordialade taustsüsteem, kuhu tavaliselt pilk ei ulatu. „Vaatajate ette tuuakse saavutuste taga olev pingutus, eneseületus ja ohverdused. Mõtlemapanevad kaadrid viivad meid poksiringist ekstreemspordialade piiride nihutamiseni mägedes ning toovad välja spordialade muutuse ja arengu ajas. Soovin kõikidele filmihuvilistele nauditavaid hetki spordifilmide seltsis!“ ütles ta.

Pimedate Ööde Filmifestivali juhatuse liige Mikk Granström rääkis: “EOK spordifilmide programm on kokku pandud kümnest 2019. aasta parimast spordifilmist. Käesolev aasta on olnud Eesti spordile hea ja antud programmi raames on kõigil võimalik näha kogu spordi ilu ja võlu selle täies hiilguses.”

Festivali EOK spordifilmide programmi suurteoseks on Eesti spordiajalugu teinud ning autorallis maailmameistriks tulnud Ott Tänaku film “Ott Tänak: The Movie”. Eksklusiivselt PÖFF-i ajal saab 18. novembril kell 18 ja 23. novembril kell l6.15 Coca Cola Plazas vaadata seansi eel lühifilmi Kataloonia rallist, mis toob ekraanile maailmameistriks tulemise pinge ja emotsioonid koos kommentaaride ja kaadritega kulisside tagant.

“Kataloonia rallil täitis Tänak oma eluunistuse ja võitis koos kaardilugeja Martin Järveojaga maailmameistritiitli. Lootuses seda ajaloolist hetke tabada lendas Hispaaniasse ka filmimeeskond. Dokumentaal on saanud nüüd uued emotsionaalsed lõpukaadrid,” rääkis filmi toimetaja Kaidi Klein.

Traditsiooniliselt toimuvad valitud spordifilmide seanssidel vestlusringid tuntud ekspertide osalusel. Esimene vestlusring toimub juba 15. novembril Solarise Apollo kinos kell 16.45 algaval seansil “Katie”, kui olümpiavõitja ja kõigi nelja suurema poksitiitli (WBA, IBF, WBO ja WBC) Katie Taylori eluloofilmi kommenteerib poksija ja treener Ervin Kade.

PÖFF-i spordifilmide programmis linastuvad järgmised filmid:

· „Ott Tänak: The Movie“ (Eesti 2019, ralli)

· „Katie“ („Katie“, Iirimaa 2018, poks)

· „Ringi ääres“ („Ringside“, USA 2019, poks)

· „Küljejoon“ („Sideline“, Belgia 2018, jalgpall)

· „Liiga kaugel“ („Zu weit weg“, Saksamaa 2019, jalgpall)

· „Pikim laine“ („The Longest Wave“, Austria 2019, ekstreemsport)

· „Sihitu“ („Roadless“, USA 2019, ekstreemsport)

· „Talvemaa“(„Winterland“, Kanada, Austria, Norra, USA 2019, ekstreemsport)

· „Perfektne 10“ („Perfect 10“, Suurbritannia 2019, iluvõimlemine)

· „Mängu muutes“ („Changing the game“, USA 2019, varia)

EOK spordifilmide programmist PÖFF-il on võimalik osa saada alates 15. novembrist kuni festivali lõpuni.