Reedel toimuva eriseansi juhatab sisse 37-aastane Evrenol ise, kes selle sürreaalse õuduslooga neli aastat tagasi oma režiidebüüdi tegi ja hulga auhindu võitis. Peale selle esitleb nimekas türklane Tallinnas oma verivärsket tööd "Ilma suuta tüdruk" – sünget postapokalüptilist kogupereseiklust, mis võistleb festivali peaauhinnale.

Kokku on "Öiste värinate" programmis üksteist viimase aja huvitavamat õudus-, fantaasia- ja B-filmi. Rahvusvahelise esilinastuseni jõuab USA õuduspõnevik "Head ajad". Ootamatute süžeekäikudega must komöödia jälgib ühte perekondlikku õhtusööki, mis žanrit silmas pidades läheb loomulikult aia taha. Filmi saabuvad Tallinna esitlema selle autorid eesotsas režissöör Michael Mayeriga.

Esimest korda Eestis näeb pöörast futuristlikku friigifilmi "Jeesus näitab sulle teed kiirteele", milles lähitulevikus megalinnaks kasvanud Tallinnal tuleb võidelda küberviirusega nimega Nõukogude Liit. Mitmel fantaasiafilmide festivalil auhindu noppinud linateose režissöör on Eestis elav hispaanlane Miguel Llansó. Filmi on kaastootnud Eesti stuudio Alasti Kino.

Esimesi samme rahvusvahelises festivalilevis teeb venelanna Valeria Gai Germanika film "Varjuhunt" – fantastiline põnevik, mille aluseks on eestlastelegi tuttavad libahundi uskumused. Vene filmide festivalil Kinotavr kriitikuid segadusse ajanud linateoses mängib ka PÖFFi elutööpreemia laureaadi Andrei Kontšalovski abikaasa Julia Võssotskaja. Kumbagi on oodata ka Tallinna.

Musta huumorit pakub Saksa nüüdisfilmi klassiku Fatih Akini linateos "Kuldne kinnas" sarimõrvarilugu, mida võib vaadata ka kui Saksamaa mineviku ja tuleviku groteskse peegelpildina. Filmis särab ebatavaliselt inetu peategelasena saksa näitleja Jonas Dassler.

Juba oodatud ja kindlat kvaliteedimärki kannavad prantslase Quentin Dupieux’ uus süsimust komöödia "Hirvenahk" ja alati üllatada oskava Jaapani žanrifilmilegendi Takashi Miike märulikomöödia "Esimene armastus".

PÖFFi publikule ei tohiks võõras olla ka lavastajatandem Severin Fiala ja Veronika Franz, kes viis aastat tagasi šokeerisid publikut trilleriga "Head ööd, emme". Nüüd on nad tagasi filmiga "Onnike", kus sarnaselt nende debüütfilmile ei tule puudust kõhedusseajavast atmosfäärist.

Ka duo Aaron Moorhead ja Justin Benson on PÖFFi žanrifilmide sõpradele tuttav. Ka nende karjääri kalleimat ulmefilmi "Ajanihked" on enne PÖFFi näidatud vaid loetud filmifestivalidel.

"Öiste värinate" koostaja Helmut Jänese sõnul võib programmi kokku võtta sõnadega „fantaasia pillerkaar”. „See peaks esile tooma praeguse hetke žanrifilmimaailma kõige põnevamad suundumused ja värvigammad,” ütles ta.

Filmid:

- „Ajanihked” (Synchronic), rež Aaron Moorhead ja Justin Benson (USA)

- „Baskin”, rež Can Evrenol (Türgi-USA)

- „Esimene armastus” (Hatsukoi), rež Takashi Miike (Jaapan-Suurbritannia)

- „Head ajad” (Happy Times), rež Michael Mayer (USA)

- „Hirvenahk” (Le daim), rež Quentin Dupieux (Prantsusmaa)

- „Jeesus näitab sulle teed kiirteele” (Jesus Shows You The Way To The Highway), rež Miguel Llansó (Hispaania-Eesti-Etioopia)

- „Kuldne kinnas” (Der Goldene Handschuh), rež Fatih Akin (Saksamaa-Prantsusmaa)

- „Majakas” (The Lighthouse), rež Robert Eggers (USA)

- „Onnike” (The Lodge), rež Severin Fiala ja Veronika Franz (Suurbritannia-USA)

- „Pärast südaööd” (After Midnight), rež Jeremy Gardner ja Christian Stella (USA)

- „Varjuhunt” (Мысленный волк), rež Valeria Gai Germanika (Venemaa)

Pimedate Ööde filmifestival kestab 1. detsembrini.