PÖFFil esilinastus täismajale Eesti esimene spiooniseriaal „Reetur“, mis valmib koostöös ERRi ja Elisaga. Uue sarja nimiosas on üks Eesti hinnatuimaid meesnäitlejaid Tambet Tuisk („Seltsimees laps“, „Eia jõulud Tondikakul“, „Leanders letzte Reise“).

Tõsielulistest sündmustest inspireeritud lugu räägib Eestis tegutsevast riigireeturist 2000. aastate algul, ajal, mil Eesti on liitumas NATO ja Euroopa Liiduga ning muutub Vene luure jaoks ülioluliseks sihtmärgiks. Seriaali idee autor ja stsenaariumi konsultant Andres Anvelt sõnas, et tegu on pildijutuga, mis on loodud inspireerituna tõestisündinud lugudest, kuid mida on vürtsitatud rohke loomingulise põnevusega. Paljud vaatajad leiavad kindlasti rohkesti äratundmist nii isikutes kui sündmustes, aga kindlasti saavad kõik suure annuse põnevust ja romantikat spioonimaailma kassi-hiire mängudest. Tagatipuks toimub see kõik veel meie tagahoovis.

Seriaali antikangelase rolli kandev Tambet Tuisk ütles, et režissöör Ergo Kulla juhitud meeskond on küll väike, aga seda rohkem võimaldab see loomingulist koostööd. „Põneva rollipakkumise järel sukeldusin intensiivselt nii Martin Alguse kaasakiskuvasse stsenaariumi kui ka kõikidesse abimaterjalidesse, mille leidsin. Siiani pole veel olnud vajadust Kapo aastaraamatut lugeda - väga huvitav mitteöökapiraamat. See omakorda annab lootust, et tegelikest sündmustest tõukuv ja kunstivormis edasiarenev seriaal „Reetur“ paeluks vaatajat. Minu enda jaoks on siin küllaga võimalusi läbi Alfred Vindi tegelase välja tuua inimhinge heledamaid ja pimedamaid soppe.“

Esimese Eesti teleoperaatorina omatoodangusse panustama asunud Elisa erakliendiüksuse juht Andrus Hiiepuu lisab, et eduka seriaali määravaks osaks on tugev pilootosa ja eile linastunud episood on kindlasti üks põnevamaid, mis Eestis toodetud. „Sellisel teemal kõiki eestlasi kõnetavat seriaali pole minu teada kodumaine telepublik veel näinud. Värsked ja mõtlemapanevad sarjad puudutavad kindlasti igaüht meist ja on tugevaks alguseks Elisa originaalsisule ning uuenenud voogedastusteenusele.“

Lisaks Tuisule teevad seriaalis kaasa mitmed tuntud kodumaised näitlejad, nagu Veiko Porkanen („Must alpinist“), Mari Abel („Rehepapp“), Eva Koldits („Võta või jäta“), Ursula Ratassepp („Vehkleja“), Klaudia Tiitsmaa („Päevad, mis ajasid segadusse“), Indrek Taalmaa („Seltsimees laps“) jt. Seriaali esimesed osad jõuavad Elisa Huubi detsembris.