1. Colin Firth jäi pärast "Kuninga kõne" reaalselt kokutama

Colin Firth kehastas neli Oscarit võitnud Tom Hooperi filmis "Kuninga kõne" ("The King's Speech", 2010) kuningas George VI, kes maadles avalikes esinemistel kokutamisega. Filmis palgat talle kõnetreener, kes aitas tal sellest üle olla.

Firthi jaoks tähendas aga rolliks valmistumine seda, et ta treeniti usutavalt kokutama. Mitu kuud pärast filmi esilinastust ütles näitleja The Telegraph intervjuus, et tal tekkis raskus rolli jaoks õpitud kokutamisest lahti saada.

2. Kyle Richards sai alles hiljem aru, kui õudne oli "Halloween"

Kyle Richards kehastas 1979. aasta õudusklassikas Lindsey Wallace'i ehk last, keda valvas Jamie Lee Curtise kehastatud Laurie Strode.

Richards ei saanud filmis osaledes üldse aru, et tegu oli hirmsa filmiga. Alles pärast valmis filmi nägemist, sai lapsnäitleja aru, kuivõrd jubeda filmiga oli tegu. Richards ütles Bravole, et magas filmi tõttu koos emaga kuni 15-eluaastani.

3. Janet Leigh ei suutnud pärast "Psühhot" enam duši all käia

Alfred Hitchcock oli väga omamoodi režissöör. Sellest on rääkinud ka tema filmide naisnäitlejad, kes on ühest suust kinnitanud, et see mees oskas alati välja pigistada just selle soorituse, mida soovis ja ta polnud alati ka kõige meeldivam mees, kellega koostööd teha.

Hitchcocki kõige kuulsam õudusfilm "Psühho", millest tehti ka tarbetu uusversioon, polnud Marion Crane'i kehastanud Janet Leigh jaoks just kõige parem kogemus, sest ta pidi selle ühe kurikuulsa pussitamisstseeni jaoks olema ihualasti duši all ja kuna see kestis niivõrd piinarikkalt kaua tekkis naisel hiljem foobia dušide suhtes ning käis edaspidi alati ainult vannis ja nii, et uks oleks alati näha.

4. Bob Hoskins hakkas pärast "Who Framed Roger Rabbit" hääli kuulma

"Who Framed Roger Rabbit" on legendaarne, sest tegu oli suure-eelarvelise filmiga, kus kasutati esimest korda animatsiooni abil loodud tegelasi koos reaalsete näitlejatega ja seda kõike ka suures kinofilmis.

Peategelast Eddie Valianti kehastanud Bob Hoskins tunnistas hiljem, et õppis võtete ajal tegelasi ja asju ette kujutama, sest ta pidi seda niikuinii tegema, kuna enamus tema ekraanikaaslastest olid animeeritud. Hoskins hakkas ka pärast võtteid kuulma tegelaste hääli ja isegi nägema neid seal, kus neid polnud. Ta hakkas endaga rääkima, sest oli seda teinud nii pikalt ka võtetel. Tal võttis kaua aega, et sellest üle olla.

5. Anne Hathaway ei suutnud pärast "Hüljatuid" rollist välja tulla

Anne Hathaway pani "Hüljatute" ("Les Misérables") rolli jaoks kõik kaardid lauale. Ta võttis kaalust alla, näljutas ning piinas end psühholoogiliselt, et mõjuda sureva Fantine rollis usutavalt. See pingutus tõi talle parima naiskõrvalosa Oscari ning Hathaway kanda oli ka filmi üks meeldejäävamaid kohti, milleks on muidugi "I Dreamed a Dream" esitus.

Näitleja ütles Reutersile, et tal võttis mitu nädalat, et tunda end taaskord iseendana, sest tundis end kogu aeg maailmas toimuva suhtes haavatava ja emotsionaalsena.

6. Sarah Paulson hakkas pärast "American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson" suitsetama

Paulson polnud ahelsuitsetaja ega ka igapäevane suitsetaja, aga kuna mängis seriaalis "American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson" advokaat Marcia Clarki, kes seda oli, siis jäi see harjumus pärast võtteid näitlejale külge.

Stephen Colberti intervjuus rääkis Paulson, et alguses ta küll köhis suitsu tõmmates, aga hiljem harjus juba ära.

7. Bill Skarsgård nägi Pennywise'i unes

Bill Skarsgård kehastas Stephen Kingi romaanil põhinevates filmides "See" ja "See: Teine peatükk" põrgulikku klouni Pennywise'i niivõrd meeldejäävalt, et see hakkas mõjutama ka teda ennast.

Näitleja rääkis Entertainment Weekly intervjuus, et Pennywise ilmutas end tema unenägudes nii võtete ajal kui ka pärast võtteid.

8. Johnny Depp sattus pärast "Fear and Loathing in Las Vegas" alkoholi küüsi

"Fear and Loathing in Las Vegas" on Johnny Deppi karjääri üks olulisemaid filme, sest tal õnnestus kehastada oma sõpra ja iidolit Hunter S. Thompsonit. Depp asus rolliks valmistudes elama samas majas, kus elas ka Thompson. Depp ja tema ekraanipartner Benicio Del Toro mängisid lausa nii hästi, et kohati polnud võtete ajal režissöör enam kindel, et kas nad ikka näitlesid või mitte.

Deppil oli hiljem karakterit väga raske maha raputada ning sattus ka ise hiljem alkoholi küüsi, mis tõi talle hiljem palju probleeme. Depp täitis ka Thompsoni viimase soovi, milleks oli tulistada tema surma korral kremeeritud jäänused kahuriga taevasse.

9. Linda Blair hakkas kartma omaenda filmi

William Friedkini klassikaline "Vaimude väljajaja" ("The Exorcist") oli omast ajast nii ees, et film pakub siiani väga hirmutavat kogemust. 1973. aastal teatati, et mitmed inimesed minestasid, oksendasid ja lausa põgenesid kinoisaalist. Hiljem küll tunnistati, et mitmed teated võltsiti, sest need oli osa reklaamist, kuid mõned kinod pakkusid vaatajatele siiski oksekotte.

Naispeaosaline Linda Blair oli "Vaimude väljajaja" võtete ajal kõigest 14-aastane ega mõistnud kõike filmis toimuvat väga hästi. Ta ei võtnud lugu kurjadest vaimudest tõesena ega võtnud ka väga tõsiselt usku, religiooni ja kirikut puudutavat tõsiselt, kuid kui filmi pressituuri ajal hakati noore näitleja käest küsima, et mida tema saatanast ja kurjadest vaimudest arvab, hakkas ta vaikselt mõistma, mida see film tegelikult tähendas. Blair on hiljem öelnud, et sellist asja oli väga kohutav teismelisena läbi elada.

10. Isabelle Adjani vajas "Possession" tõttu teraapiat

Õudusfilmide fännid teavad väga hästi, mida kujutab endast Andrzej Zulawski 1981. aasta film "Possession". Filmis on üks stseen metroos, mis oli näitleja Isabelle Adjani jaoks niivõrd õudne, et talle oli vaja mitu aastat teraapiat, et sellest rollist välja tulla. Järgnevatel aastatel hoidis naine avalikkusest eemale ega võtnud enam rolle, mis ta mõistuse proovile paneksid.