Klaustrofoobiline ulmepõnevik "Gateway 6" on kaua aega töös olnud ulmefilm, mis pidi esialgu olema Tanel Toomi esimene täispikk film. Inglisekeelse ulmefilmi võtetega alustatakse järgmisel aastal Eestis ning kaasa teevad rahvusvaheliselt tuntud näitlejad Olga Kurylenko ja Leo Suter. Tegemist on Suurbritannia, Eesti ja Saksamaa koostööfilmiga, mida toodavad Eestist Allfilm, Saksamaalt Kick Film ja Suubritanniast Sentinel Entertainment ja Stigma Films.

Kuna "Gateway 6" on kaua aega töös olnud, siis on ka loomulik, et aja jooksul on muutunud nii esialgsed näitlejad kui ka filmi stiil. 2015. aastal selgus, et Rhys Ifans ("Harry Potter ja surma vägised: Osa 1", "Imeline Ämblikmees") ja Ed Skrein ("Deadpool", "Alita: Sõjaingel") asuvad filmi peaosadesse, kuid nüüd on selge, et seda ei juhtunud.

2015. aastal omandas Malachi Smithi kirjutatud "Gateway 6" stsenaariumi, mis nimetati tol aastal ka The Brit Listi parimaks tegemata jäänud stsenaariumiks, Altitude Films, mis viis selle ka turule, et leida kaastootjaid. Produtsentide hulgas olid juba toona Sentinel Entertainmenti Ben Pullen ja Stigma Filmsi James Wilkinson, kes on ka praegu filmi kaadritaguste jõudude hulgas.

Juba 2015. aastal oli teada, et filmi režissöör hakkab olema Tanel Toom, aga kuna projektiga läks kaua aega, siis sai Toom end täispikkade filmide vallas tõestada hoopis "Tõe ja õigusega".

Millest film räägib? Seda on kirjeldatud kui "Kuu" ("Moon"), “Das Boot” ja "Tulnuka" (“Alien") seguna, mille lugu aset postapokalüptilises tulevikus keset ookeani, kus asub salajane sõjaväebaas. Sealsed sõdurid ootavad võimalust lahkuda, kuid kui plaanile vesi peale tõmmatakse, hakkab elu keset ookeani eriti häirivaks muutuma, sest nimetu vaenlane võib igal hetkel rünnata.

Screen Daily artiklist selgub, et kuigi Toom kasvas üles vaadates Ameerika filme, jookseb tema soontes siiski ka Andrei Tarkovski ja Ingmar Bergmani teosed. Selle põhjal võime järeldada, et "Gateway 6" ei hakka olema päris tavapärane ulmepõnevik.

Berlinale koduleheküljel on filmi sisu kohta ka väga pikk kirjeldus, aga seda tasub lugeda omal vastutusel, sest seal on üksikasjalikult kirja pandud kõik detailid.