1. Enne palgasõduriteks saamist olid paljud osatäitjad oma ala meistrid.

Schwarzenegger oli Mister Universum, Jet Li juba 14-aastaselt võitluskunsti wushu legend, Austin profimaadluse WWE meister, Couture teenis meistrivöö UFC võitlussarjas, Statham oli Suurbritannia meister allveeujumises ning Lundgren, Van Damme ja Chuck Norris kõvad käed karateturniiridel.

2. Maksuamet sekkus kaudselt osatäitjate valikusse.

Hale Caesari roll oli algselt mõeldud Wesley Snipesile. Paraku oli härral tollal lepitamatuid erimeelsusi USA maksuametiga (IRS) ning tal ei lubatud ilma kohtu loata Ühendriikidest lahkuda. Nii kaaluti rolli Forres Whittakerit ja isegi 50 Centi enne, kui Terry Crews sai musklimehena ekraanil üles astuda.

"Palgasõdurid"

3. Sylvester Stallone’i rolli tarbeks ehitati ümber kolm 1955. aasta Ford F100 pikappi.

Üks neist oli varus ning jäi terveks, teine hävis võtetel täielikult ning kolmanda sai Stallone endale. See masin aga sahkerdati hiljem maha 130 000 dollari eest.

4. Stallone murdis võtetel kaela.

Lisaks lugematutele haavatele ja sinikatele murdis Stallone võtetel hamba ning pahkluu. Need olid aga väikesed ohvrid võrreldes kehvasti lõppenud maandumisega ühel võttel, kui Steve Austin murdis kogemata 63-aastase Stallone’i kaela. Vanameistri kaela sisse opereeriti seejärel metallplaat.

5. Austin jäi peaaegu jalast ilma.

Pärast kogemata Stallone’i kaela murdmist oleks Austin peaaegu jalast ilma jäänud, kui otse tema jala kõrval tekkis ootamatu plahvatus. Halvimast päästis teda suur kott, mida ta parasjagu kandis ning mis toimis omamoodi kilbina.

"Palgasõdurid"

6. Brasiilia ei ole parim koht filmivõteteks.

Vaatamata paljudele kõrghetkele tekkis võtetel ka mingil määral sotsiaalseid probleeme, mille ennetamiseks olid palgatud 70 ihukaitsjat. Võteteks kasutatud piirkonnad olid üsna ohtlikud, nii et teel võttepaika võis tavaliselt aknast näha autoärandamisi, röövimisi jne.

7. Sild üle vaevavete.

Nagu teada, ehitavad filmid sageli sildu erinevate kultuuride ja ühiskondade vahele, kuid "Palgasõduritel" tuli seda teha palju otsesemalt. Järje filmimisel Bulgaarias oli vaja uuesti rajada sild, et ühendada Osami jõe vasak kallas ja Devetaška koobas. See ehitustöö läks maksma 380 000 dollarit.