Mais saime teada, et Keanu Reevesi "John Wick 4" linastub 2021. aasta 21. mail ning hiljuti selgus, et Reevesi kauaoodatud "Matrix 4" linastub ka samal kuupäeval.

See võib tähendada, et Lionsgate muudab uue "John Wicki" linastusaega, sest isegi nemad ei taha "Matrixiga" konkureerida. Samas kui tõesti ilmuvad samal ajal kaks filmi Keanu Reevesiga, siis saab see olla mõlema filmi edu osas ainult hea, sest 21. mai saab ümber nimetada "Keanu Reevesi päevaks".

"John Wick 3: Parabellum" oli mais linastudes niivõrd edukas, et on nüüdseks suutnud 75 miljoni dollari suuruse eelarve juures tagasi teenida 326.7 miljonit dollarit, mistõttu on täiesti loomulik, et Lionsgate andis rohelise tule kohe ka järje jaoks. Tagasi on ka kõik senised "John Wicki" filmid lavastanud Chad Stahelski.

Warner Brosi "Matrix 4" peaosadesse naasevad triloogia staarid Keanu Reeves ja Carrie-Anne Moss. Varasematest filmidest naaseb veel ka Niobet kehastanud Jada Pinkett Smith.

Filmis teeb kaasa ka 2018. aasta DC ja Warner Brosi koomiksifilmis "Aquaman" peategelase ühte vaenlast Black Mantat kehastanud Yahya Abdul-Mateen II, keda saab praegu näha HBO seriaalis "Watchmen".

Kaasa teevad veel Jessica Henwick (seriaalid "Iron Fist", "The Defenders" ja "Luke Cage") ja Neil Patrick Harris ("Gone Girl", "How i Met Your Mother"). Hiljuti lisati näitlejate hulka ka Netflixi seriaalist "Mindhunter" ning Disney filmidest "Lumekuninganna ja igavene talv" ja "Lumekuninganna II: Elsa ja Anna uued seiklused" tuntud Jonathan Groff.

Filmi režissöör on kõik varasemad "Matrixi" filmid lavastanud Wachowskite duo üks pool, kelleks on Lana Wachowski, kes on ka filmi stsenarist.

Stsenaariumi eest vastutavad peale Lana Wachowski ka kirjanik ja kriitik Aleksandar Hemon ning David Mitchell, kelle romaanist "Cloud Atlas" valmis 2012. aastal Wachowskite käe all ka ambitsioonikas ekraniseering.

Filmi toodavad ja levitavad Warner Bros. Pictures ja Village Roadshow Pictures ehk samad stuudiod, mis tõid meieni ka varasema triloogia.