Kui oled Elisa kasutaja


1. ”Ükskord Hollywoodis”

Elisa videolaenutusse on jõudnud Quentin Tarantino järjekordne meistriteos ”Ükskord Hollywoodis”. Film viib vaatajad 1969. aasta muutuvasse Los Angelesse, kus teletäht Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) ja ta kauaaegne kaskadöör Cliff Booth (Brad Pitt) üritavad tegutseda peaaegu tundmatuseni muutunud meelelahutusäris. Lavastaja ja stsenaristi üheksandas filmis on väga palju osatäitjaid ja süžeeliine, mis avaldavad austust Hollywoodi kuldajastu viimastele hetkedele.

2. ”Ükssarvik”

Eesti filmidest on Elisa Elamuse videolanutuses üheks uueks tulijaks ”Ükssarvik”. Tehnoloogiaettevõtja Rain Rannu teine mängufilm on start-up-komöödia, mis jutustab kahe noore iduettevõtja teekonnast “kodugaraažist” maailma tehnoloogia mekasse Silicon Valleysse. Tempokas film annab autentse ja värvika pildi tehnoloogiafirma tegemise võlust ja valust, usaldamisest ja unistamisest, hullusest ja hulljulgusest... inspiratsiooniks mõistagi kõik maailma Steve Jobsid, Bill Gatesid, Mark Zuckerbergid ja Elon Muskid. Kõik unistavad miljardist… Lugu põhineb enam kui 30 reaalse Eesti startup-ettevõtja kohati uskumatutel ja humoorikatel juhtumistel ning kogemusel viimase 15 aasta jooksul.

3. ”Vanamehe Film”

Teine Eesti film, mis see nädal Elisa videolaenutusse jõudis, on ”Vanamehe Film”! Lapselapsed tulevad Vanamehele suveks maale külla. Idüllilisest suvepuhkusest vanaisa juures on asi kaugel, sest Vanamees ruunab karmi maa tööga nii lapsi kui ka oma lüpsilehma. Jõmpsikad ei mõista maaelu kombeid ja põhjustavad hinnatud lehma põgenemise. Nüüd on Vanamehel ja lastel aega 24 tundi, et leida lehm üles enne, kui lüpsmata udar plahvatab ja piimatuumakatastroofi põhjustab. Vanamees ja lapsed alustavad armutut võidujooksu ajaga, sest udar tuleb kahjutuks teha enne, kui saladuslik Piimavana lehma taevasele heinamaale läkitab. Sellel teekonnal jõuavad meie kangelased silmitsi seista veel maaelu põlgavate hipsteritega, metsakollidega, meeleheitel saekaatrimeestega ja kõhukinnisuse käes vaevleva õgardist karuga.

4. ”Eia jõulud Tondikakul”

Elisa Huubist aga leiab südamliku kodumaise koguperefilmi ”Eia jõulud Tondikakul”. Tegu on seiklusrikka jõulufilmiga 10-aastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks ürgse loodusega salapärasesse Lõuna-Eesti tallu. Eia ei oska esialgu aimatagi, et õige pea asub ta päästma hukule määratud põlismetsa, kokku viima kaht armastavat inimest ning lahti harutama oma pere kiivalt hoitud saladust.

Kui oled Go3 kasutaja

Robert Zemeckis ja Steve Carell ühendavad jõud omanäolises fantaasiafilmis, kus mälu kaotanud mees asub oma haihtunud minevikku mudelmaailmaga asendama. Brutaalse rünnaku ohvriks sattunud Mark Hogancamp ei mäleta midagi elust enne hirmsat läbipeksmist, mille käigus ta vaim rohkemgi viga sai kui keha. Õnneks on mehel kuldsed käed ning ta leiab oma elus lohutust miniatuurse fantaasiamaailma ülesehitamisest, mille tõsielulised tegelased hakkavad tasapisi oma elu elama.

Osades: Falk Hentschel, Leslie Mann, Steve Carell

Režissöör: Robert Zemeckis

Kümneaastase Mia elu pööratakse pea peale, kui tema pere otsustab kolida Londonist Aafrikasse, et seal lõvifarmi pidama hakata. Kui seal sünnib ilus valge lõvi Charlie, leiab Mia uue õnne ja tal tekib kasvava lõvikutsikaga eriline side. Kui Charlie saab kolmeaastaseks, tabab Miat järjekordne löök, sest ta avastab oma isa häiriva saladuse. Kartes, et Charlie võib ohus olla, otsustab Mia lõviga kodust põgeneda. Kaks sõpra asuvad imelisele teekonnale läbi Lõuna-Aafrika savannide, et leida uus koht, kus Charlie saaks rahulikult vabaduses elada.

Osades: Mélanie Laurent

Režissöör: Gilles de Maistre

Kui oled Telia kasutaja

1. “Ükskord Hollywoodys” (“Once Upon a Time in Hollywood”, 2019)

Musta komöödia elementidega draama kultuslavastaja Quentin Tarantinolt. "Ükskord Hollywoodis" tegevus leiab aset aastal 1969. päikeselises Los Angeleses. Filmi peategelased on hääbuva kuulsusega teletäht Rick Dalton ning tema pikaaegne sõber ja ihukaskadöör Cliff Booth. Nad puutuvad kokku naabrusesse kolinud paarikesega, kelleks on kuulus režissöör Roman Polanski ja tolle võluv kaasa Sharon Tate. Ent samal ajal kogub linna teises otsas jüngreid mõrvarilike plaanidega hullumeelne Charles Manson… Filmi peaosades mängivad sellised staarid nagu Leonardo DiCaprio ("Titanic"), Brad Pitt ("Vääritud tõprad") ja Margot Robbie ("Mina, Tonya”).

2. “Palo Alto” (2013)

Häbelik ja tundlik April on populaarne sporditüdruk, kes käib sageli oma treeneri Mr. B juures lapsehoidjaks. Ta alustab treeneriga ohtlikku afääri. Samal ajal on neiul tekkinud tunded sageli pilves oleva kunstniku Teddy vastu. Ühest keskkoolipeost saab üha järgmine ja järgmine, kuni lõpuks April ja Teddy julgevad oma tundeid tunnistada… Filmis mängivad Emma Roberts ("Noorte miljardäride klubi"), James Franco ("Kevadvaheaeg"), Val Kilmer ("The Doors") jt, selle lavastas kuulsa Coppolate filmidünastia üks nooremaid talente, näitleja ja režissöör Gia Coppola.

3. “Hing anumas” (“Gost in the Shell”, 2017)

Ulmemärul, mille peaosas särab Scarlett Johansson ("Tasujad") ja mis põhineb samanimelisel kultuslikul animafilmil. Major Kusanagi on jubedast õnnetusest päästetud inimene, kellest on loodud ohtlike kurjategijate peatamiseks küberneetiliselt täiustatud ideaalne sõdur. Majoril on uuel tasemel terrorirünnakute takistamiseks ainulaadsed oskused. Kuid siis avastab Major, et tema elu mitte ei päästetud, vaid hoopis rööviti. Ta asub oma minevikku uurima, et päästa teisi võimalikke ohvreid. Teistes osades Pilou Asbæk ("Troonide mäng"), Juliette Binoche ("Inglise patsient") jt. Vaata filmi tasuta filmiriiulis.

4. “Šokolaad” (“Chocolat”, 2016)

Südamlik ja humoorikas eluloofilm, mis räägib Prantsusmaa esimesest mustanahalisest klounist. Kuubast pärit kunagine ori Rafael Padilla (Omar Sy, "1+1") avastati 19. sajandi lõpus alguses Põhja-Prantsusmaal klouni ja akrobaadi George Footiti (James Thierrée, "Bye Bye Blackbird") poolt. Kahest mehest sai tsirkuseduo, mis muutus sõjaeelsel Prantsusmaal üha populaarsemaks, kuni lõpuks pääsesid koomikud lausa Pariisi suurtele lavadele esinema. Vaata filmi tasuta filmiriiulis.

5. “Grinch” (“The Grinch”, 2018)

Animafilm, mis sobib vaatamiseks kogu perele. Kesseküla kõrval elab Grinch – pahur roheline olend, kes vihkab jõule. Ta otsustab kõikide külaelanike kingid ära varastada ja jõulud ära rikkuda. Kuid Kessekülas elab ka üks väike tüdruk, kellel on südames suur jõulutunne. Lausa nii suur, et see võib omakorda Grinchi kurjad plaanid vussi keerata… Filmi tegelastele andsid oma hääled Sergo Vares, Loviise Võigemast, Evelin Võigemast, Priit Võigemast jt.

Kui oled Netflixi kasutaja


1. "Marriage Story"