1. "Grinch“ (2018), IMDb hinne 6,3

Kauni Kesseküla servas kõrges kaljukorteris elab koos oma ustava abilise Maxiga härra Grinch - suur roheline pehmekarvaline tüüp, kes on paraku hirmus pahatujuline ja küüniline kiusupunn. Mis küll Grinchi torssis meele põhjuseks on? Muidugi lähenevad jõulud! Rõõmupühad täis lusti ja laulu on üksildase Grinchi jaoks piin, mis piin. Nii otsustabki Grinch, va paharet, varastada Kesseküla jõulud. Ettevõtmine on suur ning plaan keeruline, asjad lähevad nii ja naa ning nalja saab rohkem kui Grinchile meeldiks. Õnneks elab Kessekülas aga üks väike tüdruk, kel jõulutunne südames on nii suur, et päästetud saavad nii pühad kui ka Grinch ise. Ülipopulaarsete multikate "Mina, supervaras" ja "Lemmikloomade salajane elu" looja, animatsioonistuudio Illuminationi uus animafilm põhineb Dr. Seussi armastatud jõuluklassikal. Nii pere pisimatele, suurematele kui ka täiskasvanutele mõeldud nunnumast nunnum lugu on täis seiklust, krutskeid, muusikat ja armas-naljakaid tegelasi.

"Peab armastama jõule" on film Cooperite perekonnast, kus neli põlvkonda sugulasi tuleb kokku iga-aastaseks jõuluõhtu tähistamiseks. Õhtu jooksul pööravad hulk ootamatuid külalisi ja ebatavalisi juhtumeid kogu ürituse pea peale. Üllataval kombel viib see kõik lõpuks tugevate peresidemete ja jõulumeeleolu taasleidmiseni.

Filmis "Kontori jõulupidu" kavatseb firma tegevjuht Carol (Jennifer Aniston) sulgeda oma peoloomast venna Clay juhitud haru. Selle tõttu peavad Clay (T. J. Miller) ning tehnikaosakonna juht Josh (Jason Bateman) töötajaid tagant utsitama ning korraldama erakordse jõulupeo, et avaldada muljet võimalikule kliendile ja sõlmida tehing, mis aitaks kõikide töökohad päästa.

4. “Vana-aastaõhtu” (2011), IMDb hinne 5,7

Selle filmi tegevus leiab aset vana-aastaõhtul New Yorgis, kus jälgitakse mitmeid inimesi ja selle erilise päeva mõju neile. Kim on üksikema, kes mõtleb endiselt, et ta tütar Hailey on väike laps, kes tahab poisiga välja minna, et toda südaöösel suudelda. Claire, kes vastutab linna iga-aastase traditsiooni eest, milleks on suure kera langemine Times Square'il, peab tehnilise tõrke korral kutsuma appi elektriku, kes on paraku vallandatud. Kokk Laura, kes valmistab toitu ühe plaadifirma uusaastapeoks, põrkab kokku oma endise kallima Jenseniga, kes samal peol esineb. Kui mees nende suhte ebameeldiva lõpu pärast vabandada üritab, ei võta naine vabandusi vastu.

5. "Pahad emmed 2” (2017), IMDb hinne 5,6

„Pahad emmed 2“ on järg 2016. aasta filmile „Pahad emmed“. Filmi peategelased Amy, Kiki ja Carla kehastasid vabadust. Vabadust asju vussi keerata. Vabadust anda endast parim ja siiski äparduda. „Pahad emmed 2“ ühendab sellesama tõelise emaduse vaimu ja jõulupühad. Linateos toob meieni loo kolmest alahinnatud ja ülekoormatud emast, kes hakkavad vastu iga ema Super Bowli, jõuludega, kaasas käivatele raskustele ja ootustele. Nagu ideaalsete jõulude korraldamine poleks niigi raske, peavad emad sel aastal võõrustama ka enda emasid. Amy, Carla ja Kiki avastavad, mis on tegelikult jõuludel kõige olulisem, ning saavad oma emadega lähedasemaks. Osades Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell, Cheryl Hines, Christine Baranski ja Susan Sarandon.