Kui oled Elisa kasutaja


1. “Tuulte tahutud maa”

Elisa Elamuse videolaenutusest saad nüüd piiluda kodumaiste metsaasukate igapäevatoimetusesse. Arvukate auhindade ning nominatsioonidega pärjatud “Tuulte tahutud maa” on film Eestimaa metsikust loodusest, kus vaataja ees avanevad eriilmelised maastikud koos metsloomade ja tuhandete läbirändavate linnuparvedega. Kordumatud ja unenäolised vaated teevad kummarduse Eestimaa loodusele. Läbi looduse avanevad meie mineviku püüdlused ning meie iseloom, mida maastikud on tuhandete aastate jooksul hoidnud ja tahunud.

2. "Tehisema"

Videolaenutusest leiavad midagi uut ja head ka ulmefännid. Staarid Rose Byrne ja Hilary Swank toovad meieni ooamatute keerdkäikudega ulmepõneviku "Tehisema". Teismelist tüdrukut on maa-aluses kompleksis kasvatanud südamlik robot “Ema”, kes on disainitud selleks, et Maad pärast inimkonna väljasuremist taasrahvastada. Nende eriline side satub ohtu, kui saabub arusaamatu võõras koos ärevusttekitavate uudistega.

3. "Angry Birds 2: Kurjad linnud. Film"

Lennuvõimetud kurjad linnud ja salakavalad rohelised sead tülitsevad taas Elisa Elamuse videolaenutuses filmis "Angry Birds 2: Kurjad linnud. Film". Uus hädaoht ähvardab nii Lindude kui ka Sigade saart. Red, Tarmo, Pomm ja Vägev kotkas värbavad appi Tarmo õe Hõbeda ja löövad kampa sigade Leonhardi, tema abilise Courtney ja nohiku Garriga ning sõlmivad savijalgadel vaherahu ja ebahariliku supertiimi, et oma kodud päästa.

4. ENSV jätkusari

Ka kodumaiste sarjade fännid saavad rõõmustada, sest ENSV jätkab uue nime all uue hooga! Enne veel, kui see ETV vahendusel vana-aastaõhtul kõikide teleriekraanidele jõuab, saab esimesi osasid juba täna Elisa Huubis ette vaadata! Tegu on komöödiaseriaali „ENSV“ jätkusarjaga EnsV (Eesti nüüd siis Vabariik), mille tegevustik algab 1992. aasta viimastel päevadel, mil NSVLiit kaob maailmakaardilt.


Kui oled Go3 kasutaja

Musta komöödia peategelane Maddie teenib leiba meeste võrgutamisega, et niiviisi neilt välja petta kogu nende maine vara.

Autorid: Paul Adelstein, Adam Brooks

Osades: Inbar Lavi, Rob Heaps, Parker Young

Kahe Emmy nominent!

James Keziah Delaney naaseb 1814. aastal Londonisse, et võtta osa oma vastlahkunud isa matustelt. Kadunuks peetud mehe ootamatu tagasitulek ärritab mitmeid asjaosalisi, kelle eesmärk on iga hinna eest omastada Jamesi vastne pärand. Delaney asub kindlameelselt üles ehitama elavate kirjast lahkunud isa kaubalaevandusettevõtet, ent vandenõudest, mõrvast ja reeturlusest läbi imbunud Londonis ei saa see kerge olema. Salapärase ja sünge põnevussarja peaosas mängib rolli eest ülistusi pälvinud Tom Hardy, kes on ühtlasi üks sarja stsenaristidest.

Autorid: Chips Hardy, Tom Hardy, Steven Knight

Osades: Tom Hardy, David Hayman, Jonathan Pryce


Kui oled Telia kasutaja


1. “Lugude lugu” ("Il racconto dei racconti - Tale of Tales”, 2015)

Cannes'is Kuldsele Palmioksale kandideerinud fantaasiadraama. Loo aluseks on Itaalia 17. sajandi muinasjutud, milles leidub nii jubedat julmust kui üllatavat absurdihuumorit. Filmis põimuvad omavahel kokku kolm lugu. Ühe peategelane on meeleheitlikult last sooviv kuninganna (Salma Hayek, "Desperado"), teise kangelane on hiigelkirpu armunud kuningas (Toby Jones, "Näljamängud") ning kolmanda keskmes on ihar valitseja (Vincent Cassel, "Must luik"), kes on pimesi armunud kaunihäälsesse neidu, adumata, et ilusa hääle taga on peidus hoopis keegi teine.

2. “Valetamine ja varastamine” (“Lying and Stealing”, 2019)

Ivan (Theo James, "Lahkulööja" sari) on osav varas, kes vehib sisse kallist kunsti Los Angelese rikastelt ja kuulsatelt. Ivan tahab sellest ohtlikust ärist välja, kuid selle jaoks on tal vaja läbi viia viimane ohtlik rööv. Selleks ühendab ta oma jõud seksika Elysega (Emily Ratajkowski, "Kadunud"), algaja näitlejaga, kel on kaelas tohutu hulk võlgu. Kaalul on elu ja surma, aga ka lojaalsuse ja armastuse küsimused.

3. “Vahemeri” (“Mediterranea”, 2015)

Draama, mis on võitnud auhindu mitmetel festivalidel, sealhulgas ka Cannesis, Stockholmis ja Cairos. Film räägib kahe mehe ohtlikust teekonnast Aafrikast Itaaliasse, lootuses eest leida paremat elu. Selle asemel on nad hoopis sunnitud seisma silmitsi erakordse vaenulikkuse ja vägivallaga. Film räägib pagulasteemast ja inimkaubitsemisest ausalt ning valusalt, luues kaasahaarava loo põrgulikest kannatustest, mille paljud asüüliotsijaid läbi peavad elama.

4. “Jaanuari kaks palet” (“The Two Faces of January”, 2014)

On aasta 1962. Glamuurne Ameerika abielupaar, kahtlast äri ajav karismaatiline Chester (Viggo Mortensen, "Sõrmuste isanda" filmid) ja tema kaunis noor kaasa Colette (Kirsten Dunst, "Melanhoolia") saabuvad Ateenasse. Nad tutvuvad kreeka keelt kõneleva ameeriklase Rydaliga (Oscar Isaac, "Ohtlik sõit"), kes töötab Kreekas giidina. Peagi mässib paarike aga oma uue tuttava tumedatesse afääridesse, mille tagajärjel tekivad pinged, paranoiad ja lahvatab armukadedus. Vaata filmi tasuta filmiriiulis.

5. “Läbi ja lõhki Ralph” (“Very Ralph”, 2019)

Moeikoon Ralph Laurenist tehtud dokumentaalfilm, mis näitab, milline on mees ikooni maski taga ja kuidas ta pani aluse moeajaloo ühele edukaimale kaubamärgile. Vaata filmi Telia HBO äpis.


Kui oled Netflixi kasutaja

1. "Don't Breathe"

Alatud pätid murravad vana pimeda veterani majja mõeldes, et tegu on kerge saagiga. Nagu juba ette võib arvata, siis tegu ei ole siiski nii saamatu vanainimesega, vaatamata tema nägemispuudele.

Film on pingeline ja judinaid tekitav ning ühes osa on ka Stephen Lang ("Avatar"). Režissöör on Fede Álvarez ("Evil Dead", "The Girl in the Spider's Web") ning peaosas on Jane Levy.

2. "The Two Popes"

Kuldgloobustel neljale auhinnale kandideeriva Fernando Meirellesi ("City of God", "The Constant Gardener", "Blindness") uue filmi peaosades on Jonathan Pryce ja Anthony Hopkins.

3. "Kevin Hart: Don't F**k This Up"

Kevin Harti dokumentaalfilm kujutab koomiku elu tõuse ja mõõne ning annab uue vaatevinkli nii tema Oscari-skandaalile kui ka paljudele teistele meediasse jõudnud sündmustele.

4. "The Irishman"

Martin Scorsese "The Irishman" põhineb Charles Brandti raamatul "I Heard You Paint Houses" ning jutustab palgamõrvar Frank Sheerani (Robert De Niro) silme läbi loo organiseeritud kuritegevusest ning asjasse on segatud ka legendaarne ametiühingu juht Jimmy Hoffa (Al Pacino), kes kadus jäljetult 1975. aastal.

5. "The Witcher"

Netflixi seriaal "The Witcher" põhineb mõjuka Poola fantaasiakirjaniku Andrzej Sapkowski suurepärastel "Nõiduri" ("The Witcher") romaanidel, millest omakorda tegi Poola mängustuudio CD Projekt RED kolm videomängu, millest viimane "The Witcher 3: Wild Hunt" kujunes üheks kõrgemini hinnatuks mänguks läbi aegade.


Kui oled Amazon Prime Video kasutaja


1. "Tom Clancy's Jack Ryan" - 2. hooaeg

Üle ilma tuntud kirjaniku Tom Clancy loodud karakterit on filmides kehastanud nii Harrison Ford, Chris Pine, Alec Baldwin, Ben Affleck ning nüüd teeb seda Amazon Prime Video heaks 2. hooaega järjest näitleja, stsenarist ja režissöör John Krasinski. "Tom Clancy's Jack Ryan" sai Amazonilt hiljuti rohelise tule ka kolmanda hooaja jaoks.

2. "The Report"

CIA piinamisraporti loomist kajastava filmi peaosas on Adam Driver.

3. "The Expanse" - 4. hooaeg

Kultusliku ulmeseriaali "The Expanse" 4. hooaeg ei jää sugugi viimaseks, sest Amazon on juba tellinud ka viienda.

4. "The Man In the High Castle" - 4. hooaeg

Amazon Prime Video ehk Amazoni enda toodetud ühe esimese suure-eelarvelise alternatiivajaloolise seriaali viimane hooaeg.

5. "The Aeronauts"

Kui Eddie Redmayne ja Felicity Jones viimati ühes filmis koos mängisid, siis oli selleks Stephen Hawkingi elu kujutanud "Kõiksuse teooria" ("The Theory of Everything"), mille eest sai Redmayne parima meespeaosa Oscari ning Jones kandideeris parima naispeaosa Oscarile. Nüüd on nad tagasi ajaloolises draamas "The Aeronauts".

"The Aeronauts" räägib loo piloodist Amelia Wren ja teadlasest James Glaisher, kes suunduvad 1862. aastal esimeste inimestena õhupalliga kõrgustesse, kus polnud seni keegi käinud.

Filmis teeb kaasa ka "Eile veel" staar Himesh Patel, kes liitus hiljuti Christopher Nolani "Teneti" näitlejatega. Lisaks teeva kaasa Phoebe Fox, Vincent Perez, Anne Reid, Tim McInnerny, Tom Courtenay jpt.

Filmi režissöör on Tom Harper ("The Woman in Black: Angel of Death", "War Book", "Wild Rose") ning stsenarist Jack Thorne ("Enola Holmes", HBO "His Dark Materials").


Kui oled Apple TV+ kasutaja

1. "Truth Be Told"

Draamaseriaali peaosades on Octavia Spencer, Lizzy Caplan ja Aaron Paul.

2. "For All Mankind"

Ronald D. Moore ("Battlestar Galactica") loodud ulmeseriaal kujutab maailma, kus Nõukogude Liit jõudis esimesena Kuule ja kus kosmoseralli kunagi ei lõppenud.

3. "See"

Ülimalt verise ja vägivaldse postapokalüptilise seriaali peaosas on Jason Momoa ning loojaks Steven Knight ("Peaky Blinders").

4. "The Morning Show"

Draamaseriaali "The Morning Show" peaosades on Jennifer Aniston, Reese Witherspoon ja Steve Carell.

5. "Servant"

M. Night Shyamalani ("Kuues meel", "Purunematu", "Lõhestunud", "Klaas") loodud õudusseriaal.