Kriitikute ja fännide poolt koheselt heaks kiidetud ja Disney jaoks 200 miljonit dollarit maksma läinud seriaal "The Mandalorian" tõusis novembris Parrot Analytics andmetel üheks kõige nõutumaks ja vaadatuimaks seriaaliks. Esikohta hoidis enne 21 nädalat järjest Netflixi "Stranger Things".

Nüüd on aga esikoht taaskord Netflixi käes, sest Parrot Analytics andmetel tõusis "The Witcher" ajavahemikul 22.12 - 28.12 maailma populaarseimaks seriaaliks. Henry Cavilli karisma ja vägivaldse sünge fantaasia sümbioos on nähtavasti oluliselt populaarsem kui "Star Wars".

"The Witcher" pole saanud kriitikutelt kiita, aga fännid võtsid seriaali kohe omaks. Seriaali teine hooaeg ilmub 2021. aastal ning loojate sõnul võiks kokku tulla 7 hooaega.

Netflixi seriaal "The Witcher" põhineb mõjuka Poola fantaasiakirjaniku Andrzej Sapkowski suurepärastel "Nõiduri" ("The Witcher") romaanidel, millest omakorda tegi Poola mängustuudio CD Projekt RED kolm videomängu, millest viimane "The Witcher 3: Wild Hunt" kujunes üheks kõrgemini hinnatuks mänguks läbi aegade. Seriaali stsenarist ja peaprodutsent on Netflixi "Daredevil" ja "The Defenders" poolest tuntud Lauren Schmidt Hissrich.

Andrzej Sapkowski "Nõiduri" ("Wiedźmin") saaga koosneb viiest romaanist: "Blood of Elves" (1994), "Time of Contempt" (1995), "Baptism of Fire" (1996), "The Swallow's Tower" (1997), "Lady of the Lake" (1999). Lisaks on olemas ka kaks jutukogumikku "Ettemääratuse mõõk" ("Sword of Destiny", 1992) ja "Viimane soov" ("The Last Wish", 1993) ning eraldiseisev romaan "Season of Storms" (2013), mis leiab aset "Viimase soovi" lühijuttude vahel.

Eesti keelde on "Nõiduri" saagast tõlgitud kolm raamatut – mõlemad jutukogumikud ("Ettemääratuse mõõk" ja "Viimane soov") ja esimene romaan "Haldjate veri" ("Blood of Elves").

"Nõiduri" romaanide põhjal tegi Poola ja ka maailma kuulsaim mängustuudio CD Projekt RED kolm videomängu - "The Witcher" (2007), "The Witcher 2: Assassins of Kings" (2011) ja "The Witcher 3: Wild Hunt" (2015). Seriaali puhul on palju eeskuju võetud viimasest mängust "Wild Hunt", sest just see pani visuaalses mõttes paika nii Geralti kui ka tema maailma. Sapkowski loo põhjal valmis Poolas juba 2002. aastal seriaal "The Hexer" (enne seda ka film).

Sünopsis: "Nõidur" on eepiline lugu saatusest ja perekonnast. Riivimaa Geralt on üksildane koletistekütt ehk nõidur, kes otsib kohta maailmas, mille elanikud on tihtipeale veel suuremad koletised kui need, kellele ta jahti peab. Saatus viib Geralti taas kokku nõiaga Yennefer ning ka noore printsessiga Ciri, kes peidab endas ohtlikku saladust. Kolmekesi peavad nad läbima aina ohtlikumaks muutuvat Kontinenti ja asuma vastu oma saatusele.

"The Witcher" on praegu Netflixis.