Pea 100 miljoni dollari suuruse eelarve abil valminud "Cats" on seni tagasi teeninud natuke üle 38 miljoni dollari, aga kuna Universal kulutas veel umbes 100 miljonit dollarit ka filmi reklaami ja levitamise peale, siis kujuneb sellest igal juhul läbikukkumine.

Kriitikute arvamusi koondava filmiportaali Rotten Tomatoes andmetel on "Cats" koondhinnang kõigest 20% ning tuntud filmi- ja kinoportaalis IMDb on rahva hinnangul film väärt ainult hinanngut 2.7

"Cats" kogus teravat kriitikat juba pärast suvel ilmunud esimese treileri avalikustamist, sest õrritajas jäi mulje nagu oleksid paljud efektid poolikud. Filmitegijad tunnistasid hiljem, et nii oligi ning vastavalt rahva vastukajale muudeti ka inimkasside välimust.

Pärast esilinastust saadeti mõned päevad hiljem kinodesse filmi uued versioonid, kus oli taaskord inimkasside välimust täiendatud ja parandatud ning eemaldatud ka mitmed vead, kus näiteks tegelaste käed polnud karvaga korralikult kaetud ja mõned taustal viibinud tegelased olid üldse poolikud.

See aga filmi ei päästnud. Pärast esilinastust hakkasid kriitikud eriti vaimukalt filmi materdama ja kui see lõpuks rahva ette jõudis, ei muutunud asi üldse paremaks. Suurem osa kriitikast tuleneb küll inimkasside õõvastavast ja veidrast välimusest, aga oma osa mängib ka Andrew Lloyd Webberi samanimelise muusikali loo ja tantsude muutmine, mis oli esialgse muusikali fännide jaoks väga pettumustvalmistav. Pärast kinodes läbikukkumist ja terava kriitika levimist loobus Universal ka filmi promomisest Oscaritel.

"Cats" on kõigele vaatamata film, mida pole varem sellisel kujul mitte kunagi tehtud ja veel vähem kinodes nähtud.