Leht alustab oma artiklit tõdemusega, et kuigi A.H. Tammsaare nimi ei ütle põhjaameeriklastele midagi, siis on tema teose "Tõde ja õigus" esimene osa Eesti koolides umbes sama kohustuslik, nagu USA-s Shakespeare`i "Romeo ja Julia" või John Steinbeck`i "Vihakobarad".

Sellest hoolimata suutis "Tõe ja õiguse" režissöör Tanel Toom selle teose lugemist teismelisena kuidagi vältida, seisab artiklis.

Edasi antakse loos sõna Toomile endale, kes räägib, et kui ta täiskasvanuna lõpuks Tammsaare teose järgi haaras, siis oli ta enda arvates teose jaoks palju küpsem.

Leht kirjeldab ka põgusalt Toomi senist karjääri ning tema tudengi-Oscari võitu ja asub seejärel põgusalt lahti jutustama "Tõe ja õiguse" tegevustikku.

"Mind puudutas selle loo puhul eriti, kui kaasaegsed olid tegelaste võitlused," rääkis Toom lehele. "Samuti, kuidas see kõik on seotud mu enda teekonnaga, ütleme siis nii, et enesetäienduseni. Ma mõtlen, et see on päris tavaline, et me surume oma tundeid maha ja ei anna enda sees toimuvast märku. Ja see on eriti väga eestlaslik," lisas Toom.

Seejärale kirjeldatakse artiklis Toome võitlusi Tammsaare loo kinolinale toomiseks ning filmimisega seotud perioodi. Pikemalt peatutakse ilma-teemal ning Toom räägib, kuidas see oli üks suurimaid väljakutseid.

"Keset kevadet hakkas järsku lund sadama ja me pidime lihtsalt ootama," meenutab filmitegija ning tõdeb, et Eestis on viimastel aastatel ilm muutunud ning enam ei eristu tihti neli aastaaega nii selgelt välja. Seetõttu on ka filmide tegemine sageli raskendatud.

Kui "Tõde ja õigus" lõpuks kinolinale tuli, siis Toomi sõnul oli ta valmis ka avalikkuse kriitikaks. "Eestlased, meedia ja kõik teised olid filmist väga teadlikud, sest see võttis kaua aega. Kui me olime näitlejaid otsimas, siis loomulikult oli kõigil oma arvamus ning teadmine, kuidas seda filmi tegema peaks, sest see baseerus raamatul - kuigi tegelikult neid eestlasi, kes oleks raamatut lugenud, polegi nüüd nii palju," rääkis Toom lehele.

Viimase teemana puudutati artiklis loomulikult "Tõe ja õiguse" võimalust Oscari võitmiseks. "Töötades sellisel looval alal, seal peab olema alati valmis ka läbikukkumiseks, sest see teeb mind tugevamaks ja paneb rohkem töötama," leidisToom.

Los Angeles Times on USA suurim päevaleht, millel on nädala sees ca 1,3 miljonit ning pühapäeviti umbes kaks miljonit lugejat. Selle veebilehte külastab kuus üle 30 miljoni unikaalse kasutaja ning see on kajastanud Lõuna-California piirkonnas uudiseid juba ligi 140 aastat.