1. "Patu linna“ avastseen oli režissööri proovitöö.

Meeldejäävas avakaadris läheneb salapärane mees punases kleidis naisele ning tulistab pärast kirglikku suudlust teda summutiga püstolist, andes tooni kogu järgnevale linateosele. See on Frank Milleri loo "Kliendil on alati õigus" ekraniseering, millega režissöör Robert Rodriguez lootis saada Millerilt filmiõigused. Režissööri liftikõne oli üsna lihtne: kui sulle meeldib see, mida sa nägid, siis saab sellest filmi avastseen, kui aga mitte, siis saad selle lühifilmina endale. Milleril ei olnud muud valikut, kui lepingule allkiri anda.

"Patu linn 2"

2. Esimese osa tiitrites pole märgitud stsenaristi.

Ainus, mida algustiitrid ütlevad, on, et film põhineb Frank Milleri piltromaanil. Rodriguez tegi vaid väikesed muutused mõnes stseenis ja timmis koomiksidialoogi, keeldudes enda märkimisest stsenaristiks. Ta pidas seda pigem Milleri teose tõlkimiseks, mitte aga reaalseks filmiadaptsiooniks.

3. Rodriguez lahkus Ameerika Lavastajate Gildist.

Vahetult enne võtete algust teatas Directors’ Guild of America (DGA), et organisatsiooni reeglid keelavad Millerit märkimast kaasrežissööriks. DGA ähvardas filmitootmise seisma panna seni, kuni see vaidlus saab lahendatud, mille peale Rodriguez gildist välja astus. See aga ei jäänud tagajärgedeta. Rodriguez oli varem sõlminud Paramountiga lepingu filmi "Princess of Mars" lavastamiseks, ent kuna see stuudio ei palka gildi mittekuuluvaid režissööre, jäi mees tööst ilma. Ilma jäi filmist ka Paramount, loovutades need õigused tagatipuks Disneyle.

4. Orginaalkoomikseid kasutati võtetel pildireana.

Kuna Rodriguez tahtis teha Milleri teostega võimalikult palju kattuvat filmi, kasutas pildirea ehk storyboardina algseid koomiksipaneele. Selle idee andis talle "Mad Maxi: Raevu tee" režissöör George Miller, kes võttis kuus Oscarit võitnud filmi üles ilma traditsioonilise stsenaariumite, kasutades hoopis 1465 pildirida ja ligikaudu 3500 pildipaneeli.

5. Miho mõõgad olid pärit "Kill Billist".

Taaskasutus on moes: lisaks külalislavastajaks osalemisele andis Quentin Tarantino filmi tarbeks kaks samuraimõõka, mida kasutasid "Kill Billi" esimeses osas kurikuulsa Yakuza jõugu Crazy 88 liikmed. Tarantino nägi neid oma garaažis vedelemas ja otsustas teradele taas kasutust leida Miho signatuurmõõkadena.

"Patu linn 2"

6. Tarantino külalislavastas ühe stseeni filmis vaid dollari eest.

Kui sõber ja kolleeg Tarantino tahtis Rodrigueze abikätt "Kill Billi 2" tegemisel, küsis ta tasuks ainult ühe dollari. Vastutasuks lavastas Tarantino sama summa eest stseeni, kus Dwight sõidutab Jackie Boy surnukeha prügimäele.

7. Ameerika Filmiliit keelas ühe "Patu linn 2" postri.

Liit pidas liiga riskantset plakatit, kus rõivastele vastumeelne femme fatale Eva Lord (mängib Eva Green) poseerib relva ja üksnes läbipaistva pluusiga.

8. Johnny Deppi taheti Jackie Boy rolli.

Rodriguezel oli selge visioon, et lisaks Bruce Willisele ja Mickey Rourke’le peab ekraanil olema ka Depp, kes oli ka rollist huvitatud, ent võttegraafikud ei võimaldanud tal osaleda. Rolli sai Benicio Del Toro.