Hiljuti avaldatud ametlikelt visualiseeringutelt on näha, et "Avatari" järjed tutvustavad meile Pandora planeedi seninägemata asupaiku nagu ookeanid ja ka uusi loomi, kellega saavad Pandora elanikud Na'vi'd nii vee all kui peal ringi liikuda.

See kõik läheb kokku eelmise aasta veebruaris liikunud uudisega, et "Avatar 2" üks peaosaline Kate Winslet hoidis filmi veealustel võtetel seitse minutit hinge kinni.

"Terminaator", "Terminaator 2", "Tulnukad" ja "Titanicu" režissöör James Cameron on väga pühendunud filmitegija ning mitte miski ei tõesta seda veel paremini kui see, et ta pole pärast 2009. aasta rekordifilmi "Avatar" teinud mitte ühtegi teist mängufilmi, vaid keskendunud sama filmi järgede jaoks vajaliku tehnoloogia loomisele. "Avatar" muutis omal ajal 3D tehnoloogia kinoelamuse igapäevaseks osaks, kuid "Avatari" järgede suhtes on Cameronil palju suuremad plaanid.

Me teame, et Cameron plaanib nüüd samuti Disney alla kuuluva "Avatari" järgede juures katsetada 3D tehnoloogiat, mis ei nõua vaatajatelt 3D prillide kandmist, kuigi seda saab tõenäoliselt rakendada ainult mõnel valitud seansil, sest sellist tehnoloogiamuutust ei saa nii kiiresti ilma suuremate kuludeta maailma kinodes läbi viia.

"Avatar 2" ja "Avatar 3" võtted on lõppenud ning hetkel tegeletakse nende massiivsete ja väga kulukate filmide postproduktsiooniga. Praeguse seisuga on kolmandik järgmisest filmist "Avatar 4" juba ka filmitud.

"Avatar 2" (2021), "Avatar 3" (2023), "Avatar 4" (2025) ja "Avatar 5" (2027) koondeelarveks oli 2017. aasta seisuga üle ühe miljardi dollari, mis tähendab, et iga filmi eelarve on natuke üe 250 miljoni dollari.

Uute "Avatari" filmide tööpeapealkirjad on "The Way of Water", "The Seed Bearer", "The Tulkun Rider" ja "The Quest for Eywa".

Esimese "Avatari" staarid Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang ja Sigourney Weaver naasevad ka järge.

"Avatar 2" linastub 2021. aasta 18. detsembril.