Lõunaosariikides Arkanses üles kasvanud Conley sattus seksuaalrünnaku ohvriks, kui ülikoolikaaslane ta vägistas. Noormees pandi karmi valiku ette: kas ta kaotab oma vanemad ning suhte Jumala, kiriku ja kogukonnaga või on nõus läbima kahenädalase programmi, mis väidetavalt pidi geidest jälle heterod tegema. Nii kõndiski ta 14 aastat tagasi sisse Love in Action nime kandva asutuse topeltustest, andis ära oma telefoni ning rahakoti ning sai vastu 247-leheküljelise käsiraamatu mis pidas tema seksuaalset sättumust paheks.

Kui Conley 19-aastasena 2004. aasta juunis seda programmi alustas, kästi tal heita kõrvale kõik peale piibli ja käsiraamatu, mis keelas peaaegu kõike: isegi klassikaline muusika polnud lubatud. Love in Action alustas tegevust 1973. aastal ning seda kirjeldati kui fundamentalistlikku kristlikku sekti, mis lubab tervendada LGBT-suunitlusega koguduseliikmed nende seksuaalsest sõltuvusest. 12-nädalane programm võrdsustas Conley sõnul patte nagu truudusetus, zoofiilia, pedofiilia ja homoseksuaalsus selliste sõltuvustega nagu alkoholism või hasartmängud.

Igal öösel pidid programmis osalejad läbi tegema „moraalse inventuuri“, mis tähendas minevikus toimunud patuse käitumise ülimalt detailset kirjeldamist. Selle meetodi näidismaterjal lubas elu Jumalaga ning patueelse puhta iseenda taastamist. Kogu patune elu ja seksuaalsed kõrvakalded põhinevat selle töövihiku andmetel saatanast.

Neid moraalse inventuuri detailseid ülestähendusi tuli avalikult jagada teiste programmis osalejatega grupi ees. Üks mees tunnistas Convey’le, et on alates konversiooniteraapiasse tulemisest juba seitse korda enesetappu üritanud, proovides tablette, nuge või mida iganes tal õnnestus kätte saad.

Konversiooniteraapiat vedanud John Smid lahkus hiljem organisatsioonist ning vabandas oma veebilehel selles programmi osalenute eest. Väidetavalt on mees ise nüüd samasoolises abielus.

Garrard Conley on täiskasvanueas kulutanud palju aega sellele, et tõsta teadlikkust konversiooniteraapiates kogetavate õuduste kohta. Conely andmetel on selle vastuolulise ja teaduslikult täiesti kaheldava praktika ohvriks langenud üle 700 000 ameeriklase ning üle 20 000 viibib „ravil“ ka praegu.

Autobiograafilisele draamale “Kustutatud poiss” (2018) saab kaasa elada juba sel laupäeval, 11. jaanuaril kell 20 kanalil TV3 Film, mida näeb teleteenusepakkuja Home3 (endine Viasat) või suuremate kaablioperaatorite vahendusel. Veebruaris jõuab film ka voogedastusteenusesse Go3 (endine TVPlay Premium).