The Playlist ennustab, et parima rahvusvahelise filmi kategooria viie nominendi hulka jõuavad 13. jaanuaril "Meemaa" ("Honeyland"), "Hüljatud" ("Les Miserables"), "Valu ja hiilgus" ("Pain and Glory"), "Parasiit" ("Parasite") ja "Tõde ja õigus".

Kui "Tõde ja õigus" viimase viie hulka ei jõua, siis võib The Playlisti hinnangul Eesti filmi koha napsata endale ka PÖFFil linastunud Poola film "Kristuse ihu" ("Corpus Christi").

The Hollywood Reporter ennustab, et parima rahvusvahelise filmi kategooria viie nominendi hulka jõuavad "Parasiit" ("Parasite"), "Valu ja hiilgus" ("Pain and Glory"), "Hüljatud" ("Les Miserables"), "Tõde ja õigus" ja "Värvitud lind" ("The Painted Bird").

Nimekirjad on üsna sarnased, aga THR arvab, et "Meemaa" ("Honeyland") ei saa parima rahvuvahelise filmi nominatsiooni. Film valiti ka parima dokumentaalfilmi kategooria eelnimekirja ning tõenäoliselt jõuab see hoopis sinna. "Meemaa" koha haarab filmiportaali hinnangul hoopis Tšehhi must-valge sõjafilm "Värvitud lind".

The Hollywood Reporteri hinnangul võivad kategoorias üllatada veel ka "Atlantics" ja samuti The Playlisti poolt välja käidud "Kristuse ihu" ("Corpus Christi").

92. Oscarite lõplikud nominatsioonid avalikustatakse 13. jaanuaril kell 15:18 Akadeemia Facebooki ja YouTube'i leheküljel, kui selgub, et kas edasi pääseb ka "Tõde ja õigus".

Tänavused Oscarid toimuvad 10. veebruaril.