1. Nimitegelane Thomas Magnum pidi algselt olema nagu James Bond: esinduslik, veetlev, imekaunis tütarlaps käevängus ning martiniklaas teises käes.

Originaalsarjas peaosatäitjat mänginud Tom Selleckile see visioon ei sobinud, kuna ei võimaldanud talle piisavat teostust näitlejana ning roll oleks tegelaskuju liigse täiuslikkuse tõttu tulnud igavavõitu. Selleck müüs stsenaristidele maha teise lähenemisnurga: tagasihoidlik keskmine tüüp, kellega meesvaatajad saaksid samastuda. Ehkki alguses ei tahtnud kirjatsurad selle rakursiga nõustuda, näitas aeg, et Selleckil oli pigem õigus: ta nomineeriti seitsmel korral nii Kuldgloobusele kui ka Emmyle ning sai ühe korra ka mõlema auhinna kui parim meespeaosatäitja telesarjas.

"Magnum P.I."

2. Magnum oli Vietnami sõja veteran.

Ajal, mil sari 1980. aastal esimest korda ekraanidele jõudis, oli see sõda ameeriklastel veel värskelt meeles ning Vietnami veterane ei näidatud heas valguses ei ajalehtedes ega televisioonis. Aga Magnum ei olnud agressiivne sõjard, vaid selline ladna ja armastusväärne tüüp, kes lihtsalt oli sattunud Vietnami. Nüüd kasutas ta mereväe kogemusi oma detektiivitöös ning kaasas juhtumite lahendamisse vanu sõjaväekaaslasi, näidates ühena esimestest Vietnami sõja veterane ekraanil positiivsete tegelaskujudena.

3. Selleck tõi sarja pesapallisümboolika.

Kuna Tom Selleck on suur Detroit Tigersi fänn, kannab selle profipesapallitiimi mütsi ka tema tegelaskuju. Tiivustatuna selle nükke edust vaatajate seas tahtis ta teha terve episoodi Detroitis koos Tigersi mängijatega, ent võttekohta ei muudetud. Nii tegid mitmed profipesapallurid pisirollid Hawaiil filmitud episoodides.

"Magnum P.I."

4. Sarja teemalaul jõudis edetabelitesse.

Selle kirjutas kuulus telehelilooja Mike Post, kelle noodivihikust on pärit ka "A-rühma“, "The Rockford Files’i“, "The Greatest American Hero“ ning "Ajahüppe“ teemalaulud. "Magnum P.I.“ teemalaul jõudis Billboard TOP100-s kohale 25 ning oli raadio playlistides alates aastast 1982.

5. Magnum oleks peaaegu oma punasest Ferrarist ilma jäänud.

Võrdselt Magnumi vuntsidega on ikooniline ka punane Ferrari 308 GTS, millega mees ringi kihutab. Algselt oli aga detektiivile mõeldud Porsche, ent 193-sentimeetrine Tom Selleck lihtsalt ei mahtunud rooli taha ära. Kuna autotootja keeldus tegemast erimudelit, valiti Ferrari, kuid sellelgi autol tuli polstrid eemaldada, katus lahti lõigata ning tagaistmed jäädavalt välja visata, et peaosatäitja end mugavamini tunneks. Sarja populaarsuse kasvades läks hüppeliselt üles ka Ferraride müük.

6. Võttepaikade taaskasutus.

Kuna CBSi üks kõige populaarsemaid telesarju „Hawaii 5-0“ võeti pärast 12. hooaega eetrist maha just 1980. aastal, kui „Magnum P.I.“ alustas, ei tahetud Hawaiile ehitatud stuudioid tühjaks jätta. Nii tehti paljud episoodid kohtades, mida oli varem kasutatud ka „Hawaii 5-0“ filmimiseks.