John Malkovich oli kõigeks valmis

Sarja stsenaariumi järgi langeb paavst Pius XIII (Jude Law) koomasse ja kardinalid on sunnitud valima uue paavsti, Johannes Paulus III, keda mängib kurikuulus John Malkovich.

Filmilegend väitis, et tema soov Itaalia kinolegendi Paolo Sorrentinoga koos töötada oli nii suur, et ta oli pakkumisega kohe nõus, kuigi ei teadnud tol hetkel veel midagi ei rollist, ega võtete ajalisest pikkusest.

“Ma nõustusin projektis kaasa lööma igasuguse eelinfota. Kui Paolo oleks otsustanud, et ma saan kõigest episoodilise rolli, oleksin ka selle vastu võtnud.” Malkovich tunnistas, et see polnud tal esimene kord, kui ta on eksklusiivse rolli nimel kõigeks valmis olnud.

Režissöör Sorrentino avaldas, et tema soov Malkovichi sarjas näha oli nii suur, et Jude Law tegelaskuju koomasse sattumine oligi ettevalmistus teise peategelase liitumiseks. “John Malkovich on üks kõige karismaatilisemaid ja värvikamaid näitlejaid maailmas. Ma usun, et sellise karakteriga koos töötamine on iga režissööri unelm,” ütles Sorrentino intervjuus.

Hoop usklikele

Sarja pressikonverentsil oli palju küsimusi selle kohta, mis juhtuks, kui näitleja tõesti kirikupeaks valitaks. Malkovich vastas naerdes, et frustratsioon usklike ridades oleks nii suur, et enamik ilmselt lõpetaks kirikus käimise. Ta ei usu, et ta oleks eriti hea paavst. Näitleja avaldas, et ta on ateist, kes usub inimhinge olemasolusse, universumisse ja looduse jõusse, kuid kinnitas, et tema usk ei olnud sarjas osalemisel takistuseks.

Malkovichi ülestunnistus valas bensiini lõkkesse, mis lõi leegitsema 2016. aastal sarja esimese hooaja linastumisega. Telesari on põhjustanud pidevaid proteste ja boikotte. Usuringkonnad väitsid, et sari on rünnak katoliku kiriku vastu.

Kuulsat telesarja on juba võimalik Eestis näha

Lõputud skandaalid sarja ümber on loojatele kasulik lisaväärtus ja juba teise hooaja esitlusel mainiti võimalust, et järgmise kolme aasta jooksul võib olla tulemas ka kolmas. Kuniks ootame kinnitust sarja jätkumise osas, saame nautida esimest (“Noor paavst”) ja teist hooaega (“Uus paavst”) uue generatsiooni voogedastusplatvormil Go3. Jude Law ja John Malkovichi kõrval astuvad teises hooajas üles ka näitlejanna Sharon Stone ja šokirokkar Marilyn Manson.