Forum Cinemas Baltikumi tegevjuht Kristjan Kongo märkis uue aasta kinotrendidest rääkides ja möödunud aastat kokku võttes, et vaatamata ebatavaliselt tihedale konkurentsile on Eestis kinoturg väga heas olukorras võrreldes muu maailmaga. „USA-s, mis on ikkagi suurim kinoturg, oli möödunud aastal languses nii külastajate arv kui ka piletitulu. Ka Euroopas üldiselt olid vaatajate numbrid kerges languses. Sama ka Leedus ning Lätis ei toimunud muutust kummaski suunas. Eestis kasvas aga külastajate arv 2% ning piletitulu 6%,“ selgitas Kongo.

2019. aasta kinokülastuste arv Eestis oli 3 671 349 ning piletitulu kokku 21 761 918 eurot. „Möödunud aasta oli muidugi ka väga tugev aasta Eesti enda toodangu poolest, mille osakaal oli tervelt 19%,“ märkis Kongo. Eesti 2019. aasta enim kinokülastajaid kogunud filmiks oligi "Tõde ja õigus“ (267 588 vaatajat), millele järgnes "Klassikokkutulek 3“ (122 146).

Forum Cinemas Baltikumi tegevjuht ennustas, et kuna Eestis on kinoturg niigi kuum, siis edaspidi keskendutakse uute kinode ehitamise asemel juba olemasolevate saalide arendamisele ning mugavuse tõstmisele. „Seepärast on meil ka ülimalt hea meel, et Baltic Horizon alustab juba selle aasta lõpus või järgmise aasta alguses Postimaja ja Coca-Cola Plaza ühendamise ehitustöödega,“ lausus Kongo. „Sündiv elustiilikeskus annab kogu piirkonnale uue ilme ning loob kinole täiesti uue sisenemisala, paremad parkimisvõimalused ja näiteks uuendusliku mullikilest katusega tänava.“

Plaanis on Postimaja ja Coca-Cola Plaza ühendamise ehitustööd.

Forum Cinemas on ise tegelenud järjepidevalt saalide mugavamaks ehitamisega ning sellega on plaan ka jätkata. „Suuremad investeeringud on kavas Leedus, kus järgmise kahe aasta jooksul plaanitakse avada kaks uut kino, mis tugevdaks veelgi meie, kui turuliidri positsiooni,“ märkis Kongo.

Kokku opereerib Forum Cinemas OÜ Baltikumis 9 kino, millest 5 asub Leedus. Ettevõttele kuulub Eestis 26% turuosast, Lätis 38% ning Leedus 71%.

Forum Cinemas OÜ kuulub Soome kinooperaatori Finnkino Gruppi, mis omakorda kuulub Odeon Groupi koosseisu, mille omanikuks on USA kinokett AMC. AMC on USA suurim kinokett, mille aktsiad on NY aktsiabörsil noteeritud.