1. Filmi originaalne pealkiri oli alguses "The Decalcomanie". See on prantsusekeelne sõna ja tähendab protsessi, mis on mingile pinnale ülekantavate trükiste (näit. vesipiltide, kaubamärkide) valmistamise menetlus. Bong Joon-ho ütles ise selliselt: "Kui vaadata dekalkomaania lõpptulemust, siis see esialgu tundub sama, kuid kui hakata lähedalt detaile uurima, siis selgub, et siiski ei ole. See kirjeldab neid kahte perekonda siit filmist."

2. Bong Joon-ho kirjutas selle loo aastal 2013 kui näidend, mis hiljem muutus täispikaks filmiks.

3. Majad ehitati võtteplatsile suure veepaagi sisse. Parkide perekonna maja ei ole olemas, sest iga ruum ehitati eraldi võtteplatsina. Välisvõtted on digitaalsed efektid.

"Parasiit" 2019

4. Idee põhineb Bong Joon-ho enda elul. Ülikooli ajal töötas ühe rikka pere juures eraõpetajana ja talle tihti tundus, et ta nagu luuras nende järele.

5. Bong Joon-ho erineb teistest lavastajatest sellega, et teeb näitlejatele ise stseenid ette neid läbi mängides. Näitlejad seeläbi peavad lihtsalt teda kopeerima.

6. Film esilinastus Cannes'i filmifestivalil, võitis peaauhinna ning sai kaheksa minutit kestnud püstise ovatsiooni.

7. "Parasiit" teenis 20,8 miljonit dollarit avanädalavahetusega Lõuna-Koreas.

8. Tänaseks on film teeninud 165,3 miljonit dollarit, mis kindlasti Oscari võiduga suureneb.

9. Filmi hinnang Rotten Tomatoes veebilehel on 99% kriitikutelt ja 92% publikult, mis on üks parimaid hindeid tervel saidil.

10. Kogu asi filmiti ainult 77 päeva jooksul.

Han Jin Won ja Bong Joon Ho Oscaritel 2020

11. Esimene rahvusvaheline film, mis võitis parima filmi Oscari.

12. Esimene film maailmas, mis võitis nii parima filmi kui parima võõrkeelse filmi Oscari.

13. Kolmas film, mis on suutnud võita Cannes'i peaauhinna ja parima filmi Oscari. Teised filmid olid "The Lost Weekend" (1945) ja "Marty" (1955).