Eelmisel suvel ka Eestis vaatajarekordeid teinud komöödia räägib Jackist, kes ärkab pärast avariid maailmas, kus biitleid pole kunagi eksisteerinud. Raskustes muusikule on see imeline võimalus rokkansambli hittidega kuulsaks saada.

Kui Oscarile nomineeritud stsenarist Richard Curtis („Notting Hill“, „Armastus on see“, „Mr. Bean“) selle ideega Paul McCartney’ le kirjutas, ei julgenud too tunnistada, et see kõlab kohutavalt: „Ma ei saanud talle öelda, mis ma sest tegelikult arvan. Seega ütlesin, et see kõlab huvitavalt ja soovisin edu“.

Peagi legendaarse muusiku arvamus siiski muutus: „Kui kuulsin, et Danny Boyle sai selle lavastajaks, siis mõtlesin, et ju siis nad usuvad selle edusse“. McCartney meelemuutusel oli ka alust, sest Oscari-võitjast režissöör Danny Boyle on lavastanud näiteks sellised hitid nagu „Trainspotting“, „28 päeva hiljem“, "Rentslimiljonär", „127 tundi“ ja palju muud. „Eile veel“ meespeaosas on Himesh Patel , keda näeme peagi ka põnevikus „Tenet“ ja naispeaosas Lily James („Mamma Mia! Siit me tuleme taas“). Olulist kõrvalosa mängib ka popmuusika superstaar Ed Sheeran isiklikult.

Avanädalal tõusis komöödia ka Eesti kinoedetabeli esimeseks. Kinos käis seda vaatamas ka McCartney ise: „Veetsime parajasti (abikaasaga) Hamptonsis suvepuhkust, kui filmitegijad küsisid, kas tahaksime esilinastusele minna.“ Nii hiilisidki nad tulede kustudes lihtrahva juurde kohaliku kino taharitta: „Ainult paar inimest märkas ja tundis meid ära.“ Lõpuks oli ka 20. sajandi suurima muusiku süda võidetud: „Meile meeldis film väga. Eriti itsitasime iga koha peale, kus mainiti Paul McCartney nime.“

Jaga
Kommentaarid